Belediye Başkanı Semih Şahin, ihtiyaç halinde TCDD binalarındaki 12 odanın sağlık çalışanları için özel tecrit odası ve Kapalı Pazarın tuhafiye kısmının da Sahra Hastanesi, ihtiyaç olması halinde ise şehirlerarası terminalin üst katının da bu amaç doğrultusunda kullanıma koymayı planladıklarını kaydetti.

“Halkımızın sağlığı için gerekli hazırlıklarının yapmak zorundayız”

Başkan Şahin, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın konusunda şu ana kadar çok önemli ve kayda değer çalışmalar yaptıklarını ve bundan sonra da halkımızın sağlığı için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek şunları kaydetti:

Belediye olarak 13 Mart'tan bu yana salgın ile büyük bir mücadele verdik. Geldiğimiz bugünde halkımızın sağlığı için daha önemli tedbirler almamız gerekiyor. Bu kapsamda TCDD binalarındaki 12 odayı sağlık çalışanları için özel tecrit odası, Kapalı Pazar tuhafiye alanının sahra hastanesi ve ayrıca gerek görülürse yeni şehirlerarası terminalin üst katını salgın için tedavilerin ve izlenimlerin yapılabileceği bir nokta yapabiliriz. Bunun için buralara ilişkin çalışmalarımız başladı. Ayrıca çalışma kapsamında görev alacak sağlık çalışanlarımız için de uygun bir alandaki lojmanları da hazırlıyoruz. Temennimiz bunların hiç birisinin olmaması ancak biz Bilecik Belediyesi olarak halkımızın sağlığı için gerekli hazırlıklarının yapmak zorundayız " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim