Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Bilecik İl Örgütü yazılı bir açıklama yayınlayarak 13 Ekim 2014 günü Bilecik kültür sitesinde Ensar Vakfı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın açtığı kermeste Suriye bayrağı yerine Özgür Suriye Ordusu bayrağının asılmasına tepki gösterdi. TGB’liler kermeste Suriye’yi bölen kardeşi kardeşe kırdıran terör örgütü Özgür Suriye Ordusu’na bağlı katil teröristlere ait ÖSO bayrağının asıldığını ifade ettiler. Ensar Vakfı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın bu davranışını “Emperyalist saldırıların hedefi altındaki Suriye’ye sözüm ona demokrasi ve özgürlük getireceğini iddia ederek ortalığı karıştıran ÖSO’nun bayrağının asılmasının teröre hizmetten bir farkı yoktur.” ifadeleri ile sert bir şekilde eleştirdiler. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Bilecik İl Örgütü’nün konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13 Ekim 2014 günü Bilecik kültür sitesinde Ensar vakfı ve İHH, sözde mazlum halklara yardım etme adı altında kermes düzenlemektedir. Bu sözde yardım kermesinde Suriye’yi bölen kardeşi kardeşe kırdıran terör örgütü Özgür Suriye Ordusu’na bağlı katil teröristlere ait ÖSO bayrağını asmışlardır. Emperyalist saldırıların hedefi altındaki Suriye’ye sözüm ona demokrasi ve özgürlük getireceğini iddia ederek ortalığı karıştıran ÖSO’nun bayrağının asılmasının teröre hizmetten bir farkı yoktur. Bu yapılan hareket açıkça Türkiye-Suriye kardeşliğine balta vurmaktır.

ABD emperyalizminin Ortadoğu halkları üzerinde oynadığı oyunlar hepimiz tarafından bilinmektedir. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşbaşkanı olduğunu açıkça ilan ettiği Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye, Irak, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin sınırları ve rejimleri değiştirilecektir. AKP hükümeti, bu Amerikan projesinin taşeronluğunu yapmakta ve sadece Suriye’yi değil Türkiye’yi de terör dalgasının içine sürüklemektedir. Son olarak geçtiğimiz günlerde meclisten geçen tezkere, bu taşeronluğa devam edileceğinin işaretidir. Ahmet Davutoğlu, ‘’Suriye’deki rejimi de değiştireceğiz’’ diyerek tezkerenin asıl amacını ilan etmiş bulunmaktadır. Hükümet, Ortadoğu’da açıktan devam eden savaşta teröre örgütlerine yardım ederek ülkemizin ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne tehdit oluşturmaktadır. Binlerce Suriyeli vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terör örgütü ÖSO’nun bayrağının asılmasının yardımla uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Bu kirli savaşa dur demek, yapacağımız en büyük yardım olacaktır. Terör örgütüne yardım ve yataklık ederek Ortadoğu’ya barış getireceğini sananlar, gaflet içine düştüklerinin bir an önce farkına varmalıdırlar. Yanı başımızda devam etmekte olan savaş, Türkiye’ye de sıçramak üzeredir.

Böyle bir tablo karşısında Mustafa Kemal’în gençliğe hitabesinden, Bursa Nutkundan görev alan Türk gençliğinin sesiz kalması mümkün değildir ve kalmayacaktır.Buradan açıkça ilan ediyoruz: Siz; beslediğiniz, eğittiğiniz, silah verdiğiniz ÖSO militanlarını topraklarımıza sürerseniz bizler de her karış vatan toprağında onların karşısına dikiliriz. Siz; Türk ordusunu Suriye’de savaşa iterseniz biz her yerde Türkiye-Suriye kardeşliğini haykırırız! Siz; Reyhanlı’da kendi halkınızı katlederseniz. Siz; Türk milletini bölmeye kalkarsanız biz gerekirse canımızı verir bu ülkeyi böldürtmeyiz ve böldürtmeyeceğiz.”

 

Editör: TE Bilişim