Bilecik D-650 karayolu Osmangazi Tüneli içerisinde tekerleğinden alev alan TIR, yangının büyümesi sonucunda tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Olay önceki gün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Bilecik-Sakarya D-650 karayolunda ilerlemekte olan Tufan Akkuş(36) kontrolündeki 06 DS 5847 plakalı kömür yüklü TIR’da edinilen bilgilere göre;Osmangazi Tüneli’nde aracın ön lastiğinin patlaması ve jantının üzerinde tünel içerisinde harekete devam etmesi sonucunda sürtünmeden dolayı yangın çıktı.

Yangının büyüdüğünü gören sürücü Tufan Akkuş, araçtan kendisini dışarıya atarken bölgeye İtfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler tüm aracı sararken, itfaiye ekipleri yangını uzun süreli çalışma sonrasında söndürdü. Meydana gelen yangında araç kullanılamaz hale gelirken, trafik akışı her iki yönlü olarak uzun süre durdu.Trafiğin durması sebebiyle iki yönlü olarak trafikte uzun süre uzun kuyruklar oluştu. 

Olay yerine kısa sürede intikal eden Jandarma ekipleri ise bölgenin güvenliğini ve kontrolünü sağlayarak hiçbir aksamaya mahal vermeden başarılı bir çalışma gerçekleştirdi.

Aracın bulunduğu yerden kaldırılması neticesinde trafik akışı normale dönerken,olayla ilgili Bilecik Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda tahkikat başlatıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim