Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini üstlenen Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), şehir elektrik şebekesi altyapı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında Bilecik’teki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), elektriğin; kaliteli ve sürekli bir şekilde Bilecikli tüketicilerine ulaştırılması için kent genelinde yürüttüğü bakım, arıza giderme ve sokak aydınlatmaları tarama çalışmalarını tamamlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

115 aydınlatma direği ve 351 aydınlatma lambası yenilendi

Osmangazi EDAŞ’ın yatırım planları doğrultusunda geçtiğimiz Ekim ayında Bilecik merkez ve tüm ilçelerdeki şehir aydınlatmalarına 115 adet aydınlatma direği eklendi.Ayrıca 351 adet aydınlatma lambasının bakım ve onarımı yapılırken, 204 adet saha dağıtım panosunu yenilendi. Buna ek olarak alçak ve yüksek gerilim elektrik şebekesi yenileme çalışmaları çerçevesinde enerji nakil hatları yeraltına alınarak 50 bin metre kablo döşendi.

Şehir merkezi, ilçeleri ve köylerinde elektrik şebekesiyle ilgili altyapı yatırımlarını sürdüren OEDAŞ, küçük ek tesis çalışmaları kapsamında, Bilecik genelinde alçak ve orta gerilim elektrik şebekesi ile ilgili 110 adet enerji dağıtım direği dikti. Ayrıca 700 metre havai hat çekilerek 3 adet direk tipi trafo yerleştirildi. Bu çalışmalar kapsamında 218 metre yer altı kablosu döşendi.

Amaç; dağıtım hizmetlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi

Bakım, arıza giderme ve sokak aydınlatmaları tarama çalışmalarında önemli bir ilerleme kaydeden Osmangazi EDAŞ, dağıtım hizmetlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi ve elektrik dağıtım altyapısının daha iyi hale getirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilişim