Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihçileri;Doç. Dr. Refik Arıkan ve Doç. Dr. Halim Demiryürek Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'i ziyaret etti.

Görüşmede, Osmaneli’nin tozlu sayfalarında kalan tarihi geçmişini yeniden gün yüzüne çıkartmak için çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Romalılar Dönemine kadar uzanan derin tarihi olan Osmaneli’nin turizmde ayrı bir değere kavuşmasında da büyük katkısı olacak bilimsel çalışmalara ilişkin konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin şu açıklamalarda bulundu:

“Değerli hocalarımız turizmde öne çıkan değer olan Osmaneli ilçemizin tarihi ve kültürel varlıklarının ve değerlerinin bilimsel makalelerde ve yayınlarda, kitaplarda yer alması için çalışmalarını sürdürecekler. Osmaneli’de Rüstem Paşa tarafından yaptırılan bir çok eser hakkında bilimsel araştırmaları bulunan Doç.Dr. Refik Arıkan hocamız özellikle “Lefke Rüstempaşa Hanı”nı tescile götüren araştırmaları yayınlamıştı. Osmaneli’deki köprüler ve yollar üzerinde de araştırmaları bulunan hocalarımız çalışmalarına devam edecek.

Yine değerli hocamız Doç.Dr. Halim Demiryürek Bilecik tarihi ile ilgili birçok eser yayınlamıştı. Değerli hocamız Osmaneli nüfus yapısı ve geçmişteki değerlerimiz, büyüklerimiz kısaca insan kaynağımızın özelliklerini ortaya koyan eseri hazırlayıp yayınlayacak.

Üniversiteler için Osmaneli bir laboratuardır, özellikle BŞEÜ Rektörümüze ve değerli hocalarımıza ilçemize katkıları için teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim