Osmaneli Belediyesinin düzenlediği “Turizme açılış ve Ağaç Dikme’ etkinliği kapsamında ilk olarak    "Ver elini Osmaneli" proje toplantısı gerçekleştirildi. Necla Hanım Konağı’nda gerçekleşen toplantıya İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Mehmet Rüştü Karaman,  Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Bilecik 2.Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Osmaneli Belediye Meclis üyeleri,  Osmaneli AK Parti İlçe yönetimi, MHP ilçe yönetimi, CHP ilçe yönetimi  katıldı.


Proje kapsamında Osmaneli Belediyesine büyük destek veren İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet bir konuşma yaptı. Rektör Söylet konuşmasında, Osmaneli’ne hizmet amacına yönelik birlikteliğin olduğu görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, “Biz görevimizi yapıyoruz ama şu tabloyu görünce şuradaki bu beraberliği bu farklı birimlerin aynı amaca yönelik ülkemize hizmet, bölgemize hizmet amacına yönelik bu birlikteliğini görmek beni çok mutlu ve gelecek açısından çok umutlu ediyor.” ifadelerini kullandı. Rektör Söylet konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:   


“ORTAK AKIL ÜRETME HEP BİRLİKTE AYNI HEDEFE DOĞRU YÜRÜME”

“Aslında kurumlarımız birimlerimiz kendi içlerinde çok ciddi çalışmalar yapıyorlar ama öyle bir durumdayız ki karşılığında destek, koordineli çalışma birlikte ortak akıl üretme hep birlikte aynı hedefe doğru yürüme olmazsa hedeflerimizin birçoğunu maalesef gerçekleştiremiyoruz. . Onun için bütün dünyada olduğu gibi projeler etrafında fikirler etrafında gelecek vizyonu etrafında gelecek stratejileri etrafında kişilere ve birimleri birleştirmek ve birlikte iş üretmek ancak böyle her kurumumuz ve ülkemiz çok daha çocuk ilerleyecektir. Bunu İstanbul Üniversitesinden burada daire başkan arkadaşlarım var onlar bilirler tek başlarına çok başarılı olduklarını ben zaten biliyorum ve kendilerine her zaman söylüyorum ama birlikte oturup, birlikte düşünüp birbirlerini destekleyerek çalıştıkları zaman bu başarılarının çok daha fazla olduğunu hepsi yaşadılar gördüler ve görmeye devam ediyorlar.


“BİRÇOK İNSANIN ŞİFASINA VESİLE OLARAK HAYIR DUASI  ALACAĞIZ”

Biz de aynı şeyi yapıyoruz, burada TURSAP var biliyorsunuz burada Bilecik iline ait önemli kurullar var. Burada Osmaneli var Osmaneli’nin kurumları var. İstanbul Üniversitesi var Bilecik Üniversitesinin çok değerli rektörünün şahsi ve aynı zamanda kurumsal destekleri var ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz ve Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinin kalkınma ajansından önemli bir proje alarak inşallah büyük stratejinin bir büyük gelecek vizyonunun önemli bir taşını yeniden oturtacağız. Ver elini Osmaneli, hakikaten ismi de çok sempatik hakikaten Osmaneli elini verdi bütün kurumlarımız ellerini birbirleriyle sıkı bir şekilde kenetleyecekler ve bu projelerle göreceksiniz ülkemiz adına ve ülkemiz adına birçok hayırlı hizmetler ortaya çıkacak. çıkacak. Bu arada biliyorsunuz artık içmeler yıkılmış harap olmuş bir yerken eğer bu işi hızlı bir şekilde başarır tanıtımını yapar ve aynı zamanda kullanımını da sürdürebilirliğini de sağlarsak birçok insanın şifasına vesile olarak hayır dua alacağız.


“AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ İLE SORUNLARINI HALLEDİYOR”

Baktığınız zaman ver elini Osmaneli’nin aslında ciddi bir açılımı var. Çok sayıda turizm faaliyetinin yine koordineli yapıldığını burada Azmi hocanın çok güzel ifade ettiği gibi tarihimiz açısından çok önemli bu bölgenin öneminin hiç olmazsa bölgemiz ve ülkemiz tarafından en kısa sürede tanınması için çok ciddi projelerin aslında birleşmesinden oluşuyor. İnşallah bunlar kısa bir zaman içerisinde tamamlanır el birliği ile ortaya çıkartılır ve bizler hem Osmanelililer olarak hem de bölge olarak bunlardan yararlanırız. Kendimize bir de hedef koymamız gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz birçok il ve ilçe Avrupa’da Avrupa birliği projeleri ile sorunlarını hallediyor. Birinci hedefimiz böyle bir kapasite geliştirmek olmalı ben sevgili çocukluk arkadaşım değerli başkanımız Münür Bey’den bunu özellikle düşünmesi için ve gelecek stratejisine yerleştirmesi için rica ediyorum Avrupa Birliği konusunda müktesebat oluşturmak bu projeler için çeşitli ortaklıklarla bu projelerin peşinde koşmamız lazım. Dış fon aktarılmasını sağlamamız lazım bir de yine gelecekte yapmamız gereken Avrupa AER kısaltmasıyla bir asamblesi var yani bölgesel iş birlikleri asamblesi orada il genel meclisi ilçe genel meclisi üyelerinden oluşuyor başları da bir Türk hanımefendi bu çok ciddi bir platform çok sayıda Avrupa ülkesini şehrini içerisinde barındırıyor.

Biz de Osmaneli olarak bu platformla en kısa zamanda temas etmeliyiz. Onları buraya davet etmeliyiz en azından başkanını ve birkaç kişiyi ve bu ilişkiyi Avrupa Birliği projelerine ulaşmak açısından da kolaylık olacak bu ilişkiyi mutlaka kurmalıyız. Ben İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak eğer Osmaneli’nde Avrupa Birliği projeleri konusunda bir gayret oluşturularak bir adım atılırsa biz hem AB ofisimizde hem de Brüksel’de Ab takip komisyonumuz var. Bunlar sizlerin hizmetinizde bulunur. İnşallah daha önemli projeleri de ilçemize kazandırırız.  Hepinizi bu vesile ile tekrardan selamlıyorum. Projelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in ardından söz alan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli’de yaptığımız çalışmalarda bizimle birlikte olan CHP’li ve MHP’li belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de bizimle beraberler. Hocamızın bahsettiği konulara özellikle üzerinde duracağız. Bu konularda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile işbirliğine devam edeceğiz. Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü de bugün bizlere katıldı. Yüksek İhtisas Üniversitesi bizlere artık katkıda bulunacaktır. Projemiz BEBKA kapsamında 875 Bin TL’lik bir proje olarak görülüyor. Alacağımız hibe ise 656 Bin Tl’dir. Projemiz Bizim diğer bulacağımız paralar ve belediye kaynaklarından sağlayacağımız miktar toplam maliyetin 2 Milyon TL civarında olacağını özellikle söylemek isterim. Burada önemli olan bu projeyi bitirmektir. Yunus hocamız ve Azmi hocamızın desteği ile biz her türlü projenin üstesinden geliriz.” dedi.

"Ver elini Osmaneli" proje toplantısı ardından Osmaneli Belediyesi tarafından katılımcılara ve misafirlere yemek verildi. Yemeğin ardından katılımcılar Osmaneli’nin tarihi yerlerini dolaşarak bilgiler aldı.


Tarihi yerlerin gezilmesinin ardından ‘Turizme açılış ve Ağaç Dikme’ etkinliği kapsamında katılımcılar Osmaneli Belediyesi önünde ağaç diktiler. Ağaç dikme etkinliğinde konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Programımızın sonuna geldik. Aslında Kasım ayında diğer ağaçlar dikilecek. Osmaneli'yi eskisi gibi yeşil bir alana getirebilmek için projemizi gerçekleştirdik. Bursa Orman Bölge Müdürümüz de projemize destek verdi. Kasım ayının 15'inden sonra da Osmaneli'nde 20 Bin ağaç dikeceğiz. Ağaç dikme projemizi de bugün başlatalım istedik. Bugün buraya sembolik olarak 10 tane ağaç dikeceğiz." dedi. Şahin’in ardından söz alan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, “Bilecik ilinde yüzde 54’ü, Osmaneli’nin yüzde 60’ından fazlası ormanlık alandan oluşuyor. Burası tarih şeridi olduğu kadar da ormanlık şerididir. Orman teşkilatı olarak bizim vazifemiz Türkiye’yi yeşillendirmek, Bilecik’i yeşillendirmek, Osmaneli’ni yeşillendirmektir. Biz belediyelerimizi ücretsiz fidan veriyoruz. Belediyelerimiz yeter ki çalışsınlar. Bağlarına, bahçelerine, yollarına fidan diksinler. Ayrıca teknik hizmetler de veriyoruz. Bilecik’in bizim için ayrı bir önemi var.” dedi. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun konuşmasının ardından katılımcılar temsili fidanları diktiler.    Program fidanların dikilmesinin ardından sona erdi.

 

 

Editör: TE Bilişim