BEBKA tarafından finanse edilen “Kaliteli Girişimci Güçlü Rekabet” projesi ile Osmaneli Belediyesi tarafından Genç ve Kadın Girişimcilik Merkezi kurulurken ilk 8 kadın üretime başladı.

Bölgenin girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkarılması ve girişimcilerin en zorlandıkları ilk yıllarını başarı ile atlatabilmeleri için Osmaneli Belediyesi tarafından restore edilen Necati Kudül Konağı genç ve kadın girişimcilik merkezine dönüştürüldü. Merkez içinde ilk işletmesini kuran Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi oldu. Kadın Girişimciler Kooperatifi dokuma tezgahlarını merkez içerisine yerleştirerek tekstil sektöründe faaliyet gösterecek kadın girişimciler için ortak kullanım alanları oluşturdu. Şuana kadar 8 kadın, tezgahlarda tekstil ürünü imalatına başlayarak kendi pazarını oluşturmaya başladılar.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yapmış olduğu açıklamada; Kaliteli girişimci güçlü rekabeti doğurur buda Türkiye ekonomisinin güçlenmesi anlamına gelir. Bizler BEBKA’nın girişimcilik mali destek programı yayınlandığında girişimcilerimiz için bir merkez oluşturmaya karar verdik. Bu kapsamda da restorasyon ekimizle turizme kazandırdığımız 18.yy’dan kalma Necati Kudül konağını genç ve kadın girişimcilerimizin hizmetine sunduk. İlçemizde üreten kadınların bir araya gelerek dayanışmanın bir örneği olarak oluşturdukları Osmaneli kadın girişimciler kooperatifinin bu merkezimizde faaliyete başlaması projemizin ne kadar önemli olduğunu birkez daha ortaya koydu. Kooperatif kurucu ortakları tarafından merkezde üretilen tekstil ürünlerini gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Ayrıca bu kadın girişimcilerimizin ilk pazarı bizleriz yani Osmaneli Belediyesi. Bu merkezin olması bizler içinde bir şans.

Çünkü şuan merkezde girişimci kadınlarımız Osmaneli tarihi ve kültüründe var olan geçmişi Romalılar dönemine kadar uzanan coğrafi işaretleme çalışmasında da sona yaklaşılan “Tarihi Lefke Bezini” üretiyorlar. İlk siparişi onlara biz vererek ilk pazarları biz olduk. Ayrıca girişimci kadınlarımız bu merkezde Proje ortağımız Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin de desteği ile girişimcilik, pazarlama, muhasebe, diksiyon gibi yeni hayata atılan girişimcinin en çok ihtiyaç duyduğu eğitimleri alıyorlar. Bu eğitimlerin yanında İstanbul Ticaret Üniversitesinin tekstil bölümü hocalarından da mentörlük desteği alıyorlar. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi.

Editör: TE Bilişim