Yükseliş sürecinde olan Osmaneli’nde artan konut talepleri doğrultusunda en az 500 konuta ihtiyaç olduğu belirlendi. İki yıl içerisinde TOKİ’nin 200, özel sektörlerin de 300 konut yapması hedefleniyor.

Osmaneli'nde konut fiyatları ve kiraların yükselmesiyle talepleri karşılayacak yatırım planlamaları tartışılmaya başlandı.

Osmaneli, yaşam kalitesinin artması, turizmde öne çıkmaya başlaması, tarımda yeni yatırımlar, sanayide hızla büyüme süreci ve en önemlisi de Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik YHT yatırımı sonucu tercih edilen yerleşim yeri oldu.

Sanayide yatırımcıların tercih ettiği yer konumuna gelen ilçenin hızla artan konut talebini hem özel sektör, hem de TOKİ ile eski Osmaneli Konakları mimarisinde yapılacak konutlarla karşılaması planlanıyor.

Sessiz olması, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel varlıkları ile farklı kesimlerinde yerleşim yeri olarak tercih ettiği Osmaneli’nde, Özel TOKİ projesi kapsamında üretilen 100 konutun hemen satılmasının altında da bu özelliklerin yattığı biliniyor.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, büyüme ve yükseliş sürecinde olan ilçede konut üretecek yatırımcıların sonradan pişman olmamaları için Osmaneli’nde inceleme davet etti.

Mevcut inşaatçılarında konut yatırımında kaliteli ve yatay mimaride konut üretmeleri durumunda talep sorunu yaşamayacaklarını ifade ederek;

“En az 200 konut yapacağız”

 “Osmaneli'de çok hızlı bir değişim yaşanacak. Yeni yatırımlar ve projeler ile Osmaneli büyüme ve yükseliş sürecini hızlandıracak. Osmaneli’de bu gelişimler sonucunda var olan konut talebi ve ihtiyacı çok daha artacak.TOKİ ile Osmaneli Konakları Projesi kapsamında en az 200 konut yapacağız. Özel sektöründe en az 300 konutluk yatırım yapmasını hedefliyoruz.” dedi. Başkan Münür Şahin, Osmaneli'de yatırım yapmak isteyenlerden önce hareket edenler avantaj sağlayacak. Bizden söylemesi. Sonrası pişmanlıklar ve kaçan fırsatlar sizleri pişman etmesin.” şeklinde esprili ifadelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim