Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İŞKUR, KOSGEB, Şeyh Edebali Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında yürütülen, Osmaneli’nin turizmde geleceğini belirleyecek olan “Mutlu İnsan-Mutlu Esnaf-Mutlu Turist” projesi kapsamında istişare toplantısı düzenlendi.

Osmaneli Belediyesi Necla Hanım Konağı’nda düzenlenen toplantı, Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü Pof. Dr. İsa İpçioğlu ve diğer ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

21-22 Ekim tarihlerinde Beypazarı-Göynük-Taraklı gezilerine katılan Osmanelili esnafların görüş ve düşüncelerini almak, Osmaneli’nde turizm konusunda atılacak adımlar konusunda istişarelerde bulunmak üzere düzenlenen toplantı oldukça verimli geçti.

Toplantının başkanlığını yapan Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa İpçioğlu, açılış konuşmasında, “Turizm, Osmaneli’nin gelişmesi ve büyümesi için önemli bir etkendir. Bu etkeni daha faal hale getirmek için bu ve bunun gibi toplantıları yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Beypazarı, Göynük ve Taraklı gezilerimizde gördüklerimizi, onların oralarda neler yaptıklarını ve bizlerin buralarda neler yapmamız gerektiğini hep birlikte değerlendirerek, Turizm konusunda birlik ve beraberlik içerisinde atacağımız adımların programlarını yapacağız. Turizm ile gelişmek, büyümek sabır isteyen bir iştir. Sağlam adımlar atarak, sağlam temeller üzerinde oluşturacağımız proje inanıyorum ki Osmaneli’ne çok şeyler katacaktır” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı YMM Münür Şahin yaptığı konuşmasında, “Bildiğiniz gibi Osmaneli’nde turizm konusunda büyük adımlar atmaya başladık. Bu konuda bizlere her zaman destek olan başta Osmaneli Esnaf ve sanatkârlarımıza, İŞKUR İl Müdürlüğümüze, KOSGEB’e, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemize ve İstanbul Ticaret üniversitemize teşekkür ediyorum. Turizm projemizin gelişmesi ve büyümesi için gece gündüz demeden çalışan, mesai harcayan Belediye personelimize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Bildiğiniz gibi Turizm konusundaki çalışmalarımızı başlattık. Tarihi çarşımızı yeniliyoruz. Gerekli finans kaynaklarımızı temin ederek, tarihi çarşıya yeniden hayat vereceğiz. Kilisenin ihalesi Bakanlık tarafından yapıldı. Bizlerin Beypazarı’ndan, Göynük’ten ve Taraklı’dan hiçbir eksiğimiz yok hatta fazlamız var. Bunları çok iyi değerlendirerek Osmaneli’nin geleceğini yeniden şekillendirmek istiyoruz. Tabi bunları da el birliği içerisinde başaracağız. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız da yaptığı konuşmada, “Öncelikle Osmaneli ilçemizde böyle bir proje üzerinde yoğunlaşan başta Belediye Başkanımız Münür Şahin’e, Abdullah Tetik’e, İsa hocamız ve İşkur Müdürümüze ve bu işte bizde varız diyen esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Osmaneli’nde turizm işi el birliliği içerisinde yapılacak bir şeydir. Ben esnaf arkadaşlarımızın gözlerinde bunu gördüm. Bizlerin Beypazarı, Göynük ve Taraklı esnaflarından fazlası vardır. Yalnız bu işin çok daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için eğitim şarttır. Allah’ın izni ile hep birlikte Osmaneli bu işi başaracak güçtedir” dedi.

Editör: TE Bilişim