Osmaneli’de yöresel ürünler tüm Tarım Kredi Kooperatifleri mağazalarında satılmaya başladı. Osmaneli, yöresel ürünleri ile tarımda marka olma hedeflerine adım adım ilerliyor. Osmaneli Belediyesi kaynaklarını verimli kullanarak sürdürülebilir projeler ile hedeflerine ulaşmak için birlik ve beraberlikle çalışmalarına devam ettiriyor.

“2020’de üretimi yüzde 500 artıracağız”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, BEBKA destekleri ile kurulan  Hisarcık Beşevler Köyü’ndeki Yöresel Ürün Üretim Tesisleri’nin aldıkları siparişler ile her gecen gün büyüdüğünü belirtti. Başkan Münür Şahin, 2020 yılında bu tesislerdeki üretim kapasitesini en az yüzde 500 arttıracaklarını ifade ederken; “2020 yılında en az 600 bin kg domates işleyerek 100 bin kg salça üreteceğiz. Ayva lokumu üretimimiz için en az 100 bin kg ayva işleyeceğiz. Yine nar lokumu içinde 50 bin kg nar işleyeceğiz.Kurutma tesislerimizde en az 100 bin kg sebze meyve kurutacağız.Meyve suyu üretimi için 100 bin kg şeftali,vişne,üzüm işleyeceğiz” dedi.

“Fahrettin Poyraz ile yapılan görüşmeler sonuç verdi”

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü  Fahrettin Poyraz ile yapılan görüşmelerin sonuç verdiğini ifade eden Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli salçası ve ayva lokumu’nun Türkiye'de tüm Tarım Kredi Kooperatifi Mağazaları’nda satışa sunulduğunu bildirdi. Başkan Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “Osmaneli Belediyesi yöresel ürünlerinin pazarlanması için büyük katkı sağlayacak sözleşmeler sonucu ürünlerimize siparişler artarak devam edecek. İlk etapta bin adet gönderdiğimiz ayva lokumu siparişine yeni talep hemen geldi. Artık her hafta bin  adet ayva lokumunu Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazalarına teslim edeceğiz.Tamamen organik katkı malzemesiz üretilen ayva lokumu doğal ürün olması sebebiyle çok tercih edilen ürün oldu.

Kısa sürede yöresel ürünlerimize destek olan Osmaneli salçası ve ayva lokumunu satış mağazalarında pazarlanmasını sağlayan ve yine Ticaret Bakanlığı onaylı Toptancı Halimizden yer alarak sebze ve meyva alımını gerçekleştirecek olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz'a çok teşekkür ediyoruz.Çok yakında Osmaneli turşusu, meyve marmelatı gibi ürünleri de bu kanalla pazarlanmaya başlanacak.Osmaneli Belediyesi tarımdaki hedeflerini de birer birer gerçekleştiriyor.

“Tarımda artık Osmaneli Belediyesi marka oldu”

Tarımda artık Osmaneli Belediyesi marka oldu. Mezbaha ve Et İşleme  Tesisimiz, Ticaret Bakanlığı Onaylı Toptancı Halimiz, Hisarcık Beşevler Köyü Yöresel Ürün Üretim Merkezimiz, yakında hizmete girecek Osmaneli mutfağımız ve aşçılık okulumuzla tarımda öncü ve örnek belediyeyiz.Osmaneli tüm projeleri ile artık Türkiye'de ‘örnek alınan belediye’ oldu.  Birlik ve beraberliğimiz bizi çok daha yukarı seviyelere çekecek .Osmaneli büyüyecek, yükselecek. Osmaneli'de yaşıyor olmak bir ayrıcalıktır.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim