1308 Osmaneli Belediye Spor Satranç şubesinin kurulmasının ardından ilki geçtiğimiz ilki yıl  gerçekleştirilen satranç turnuvası, ödül töreni ile sona erdi.

3,4,5 Ağustos tarihlerinde Osmaneli ilçesinde gerçekleştirilen satranç turnuvasının ana sponsorluğunu "Doğuş Suni Kösele"şirketi sahiplendi.

1308 Osmaneli Belediye Sporu hocası milli sporcu Cumhur Babaoğlu ve eşi milli sporcu Ezgi Babaoğlu'nun TSF ile birlikte organize ettiği ve Bilecik TSF şubesinin desteklediği turnuvaya 200'e yakın yarışmacı katılırken, aileleriyle birlikte ilçede 500 kişi üç gün boyunca ağırlandı. Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisleri tamamen dolarken, ilçedeki otel ve pansiyonlar doluluk oranına erişti. İlçede üç gün boyunca büyük hareketlilik yaşanırken turizmde yükselen değer olan Osmaneli'nin tanıtımı içinde büyük katkı sağlayan bir organizasyon gerçekleşmiş oldu.

Turnuvaya sponsorluk yapan şirket ortağı Şermin Kahraman’a tşekkür ederek turnuvaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, turnuva ile ilgili şöyle konuştu:

“Satranç sporumuzun ilçemizde kısa bir sürede çok ilgi duyulan spor oldu. Cumhur Babaoğlu, Ezgi Babaoğlu, Halil Oğuz hocalarımızın büyük desteği ve tüm branşlarda işbirliği yaptığımız Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu branşımıza da ilgi göstermesi ve tüm okulların öğrenci ve tesisleriyle destek olması kısa sürede başarılı başarılı sonuçlar organizasyonları gerçekleştirmemize ve Türkiye çapında satrançta büyük başarılar elde etmemizi sağladı.

27-28-29 Ekim 2018 de yine üç günlük yeni bir satranç turnuvasına ev sahipliği yapacağız. Önümüzdeki yıl turnuvamız "Uluslararası 3.Osmaneli Satranç Turnuvası" olarak daha büyük bir organizasyon olarak geleneksel hale gelecek. Osmaneli Sportif organizasyonlarına devam ediyor.TTF LEFKE CUP U15 FUTBOL TURNUVASI" Ağustosta ilçemizde yapılacak. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 2.gercekleşecek turnuvaya Galatasaray, Fenerbahçe,Beşiktaş, Kasımpaşa,Boluspor,Eskişehir Spor,Sakarya Spor ve 1308 Osmaneli Belediye Spor katılacak.

Kurban bayramı sonrası Beşiktaş Bayan Futbol takımı bir hafta ilçemizde kamp yapacak. İlçemize gelecek üç bayan futbol takımıyla Beşiktaş'ında katılacağı 30.Ağustos Zafer Bayramı Kupası Turnuvası ilk kez ilçemizde gerçekleşecek. Eylül ayının ikinci haftasında bir hafta süreyle devam edecek panayırımızda küçük ölçekli Güreş Turnuvası da ilçemizde düzenlenecek.

Turizmde yükselen değer olan Osmaneli Spor Turizminde güzel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Çok kısa sürede bir çok organizasyonun yanı sıra Osmaneli spor kulüplerimizin kamp merkezi haline gelecek. Satranç turnuvasında emeği gecen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Değerli hocalarımızın yanı sıra her organizasyonumuzu üstlenen Belediye sporumuzun değerli yöneticileri Ahmet Kaya ve Fikret Atapay'a, Turizm sorumlumuz Süleyman Çakar'a ayrıca teşekkür ediyorum”

Editör: TE Bilişim