Osmaneli Belediyesi Selimiye Sanayi Bölgesindeki en büyük yatırımlardan biri olan Tayraş Petrol Ürünleri AŞ nin temeli törenle atıldı. 500 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın 15 ay içerisinde üretime geçmesi planlanıyor.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere yatırımcıların büyük ilgi gösterdikleri Osmaneli sanayi parsellerinde yatırımlar devam ediyor.

Osmaneli Belediyesi Selimiye Sanayi Bölgesindeki en büyük yatırımlardan biri olan fabrika, 86 dönüm üzerinde kurulacak. 500 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın açılışı dualarla yapıldı.

AFŞİN, “OSMANELİ’YE YAPACAĞIMIZ BU YATIRIM, DÜNYANIN EN GELİŞTİRİLMİŞ TEKNOLOJİSİ”
TAYRAŞ Petrol Ürünleri AŞ Yönetim Kurulu  Başkanı Mehmet Afşin, temel atma programında yaptığı konuşmada, "Osmaneli’ye yapacağımız bu yatırım, dünyanın en geliştirilmiş teknolojisi; bu teknolojiden dünyada birçok gelişmiş ülkelerde var. Biz de TAYRAŞ AŞ olarak bu teknolojideki tesisimizi Türkiye’de ilk olarak Osmaneli ilçesinde kuruyoruz. Kuracağımız tesisin aynı bir benzeri Almanya’da, Fransa’da, İtalya’da bile bu teknolojide yok. Çevre dostu olan, hava dostu olan, havaya herhangi bir emisyon atığı atmayan, aynı zamanda tesisimiz çevreye de herhangi bir zarar vermeyen tesistir. Biz buradaki tesisislerimizde sıfır atıkla çalışacak bir fabrika kuruyoruz.Yapılacak olan bu yatırım Osmaneli’ye de 500 kişilik istihdam sağlamış olacak" dedi.

ŞAHİN, “TESİSİN OSMANELİ’YE İSTİHDAM AÇISINDAN BÜYÜK KATKISI OLACAK”
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, "Osmaneli Belediyesi olarak büyük çabayla oluşturduğumuz 4.000.000 m2'lik sanayi parsellerimizde Tayraş AŞ'yi yatırımları ile görmekten mutluyuz.Tesisin Osmaneli’ye istihdam açısından büyük katkısı olacak.Fabrikanın kısa bir süre içinde yapılacak olması ve Osmaneli’nin dışarıdan göç almasını sağlayacak yatırım için Osmaneli’ yi seçen TAYRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin’e ve bugün buraya gelerek İlk kazmayı vurarak başlattığımız fabrika yetkililerine, katılımcılarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim