Gökay Şimşek

Osmaneli Ayva Lokumu ve Salçası ulusal boyutta marka olma yolunda ilerlerken Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki olan markerlerdeki yerini aldı.

Geçtiğimiz gün Bilecik merkezde açılan 49’uncu Tarım Kredi Kooperatifleri Marketi Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın katımı ile gerçekleşti.

Birçok yöresel ürünün marketteki raflarda yerini aldığı gözlenirken, Osmaneli Salçası ve meşhur Ayva Lokumu’da göz doldurdu. Marketin açılışına katılan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 100 ton salçayı Tarım Kredi ile yaptıkları anlaşma ile önümüzdeki yıl üretmeye başlayacaklarını söylerken, buna doğru orantılı olarak Osmaneli’de çiftçilerin 500 bin kilo domates üretimi yapacaklarının altını çizdi.

“Çiftçimize çok büyük destekleri oldu”

Konuya ilişkin konuşan Başkan Münür Şahin, “Bilecik için çok önemli bir mağaza, Osmaneli anlamında da çok önemsiyoruz çünkü Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürümüzün desteklediği Osmaneli salçası, diğer raflarımızda da Osmaneli Ayva Lokumu var. İnşallah ilerleyen dönemde kadın girişimcilerimizin yapmış olduğu ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazalarında göreceğiz. Salçayı çok önemsiyoruz çünkü önümüzdeki yıl Tarım Krediye yaklaşık 100 ton salça vereceğiz, bu şu anlama geliyor Osmaneli’de en az 500 bin kilo domates yetiştireceğiz. Bu çiftçilerimiz için çok büyük bir destek.

Yine en azından 200 ton civarında ayva işleyerek ayva lokumu vereceğiz. Bu anlamda gerçekten çiftçimiz için de çok önemli olacak. Tarım Kredi bildiğiniz gibi Osmaneli’deki halden de yeraldı, bundan sonra sözleşmeli alımlarda gerçekleştirecek, bu tarzda da çiftçimize çok büyük destekleri oldu. Tüm ürünlerimizi ülkemizin Tarım Kredi mağazalarında satılacak şekilde gönderiyoruz, mesela şu anda ayva lokumunu her hafta biner kutu olmak üzere bizlere söylenen depolara bırakıyoruz. Genel Müdürümüze teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim