Uzun süredir üzerinde çalışılan ve son aşamaya gelen Osmaneli Millet Bahçesi projesi Bakanlık tarafından onaylanırken, hazine arazisinin Belediyeye tahsisi işlemi gerçekleşti.

İlçe Belediye Başkanı Münür Şahin konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada şunları ifade etti:

“Sakarya Nehri kıyısında Haceloğlu ve İnönü Mahallelerimiz sınırları içinde hazine arazisinin “Millet Bahçesi” yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın onayı ile belediyemize tahsis işlemi tamamlandı.

Osmaneli Belediyesi hazineden tahsis edilen alan ve kendisine ait olan alanında ilavesiyle 120.000 m2 büyüklüğünde bölgemize örnek olacak “Millet Bahçesi Parkı” inşaatına havaların düzelmesi ile başlayacağız.

Parkımızın içerisinde; UEFA standardında doğal çim futbol sahası,yüzme havuzu,tenis kortları,basketbol-voleybol sahası,geleneksel Türk sporları alanı,gölet ve su sporları,parkuru,bisiklet ve yürüyüş yolları,gençlik ve karavan kamp alanı,at bakımevi ve ata biniş parkuru,balık avlama yerleri,rafting parkuru,anfi tiyatro,orman vb tesisler parkımız içinde yer alacak.

Çevre Şehircilik Bakanlığı,Gençlik ve Spor Bakanlığı,Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi destekleri ve Belediyemiz olanaklarınla ile parkımızı bölgemizde örnek olacak şekilde inşa edeceğiz.

“Millet Bahçesi Parkı” ile Osmaneli için 500.000 m2 park hedefimize büyük oranda yaklaşmış olacağız.Osmaneli Sakarya kıyısında 6 km’lik alanda mükemmel bir park alanına,spor tesislerine sahip olacak.İlçemiz pandemi sonrası spor kamp merkezi olacak.

Bu projemiz için destek olan ve desteğe devam edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum,Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Mehmet Kasapoğlu,Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim