Osmaneli Belediyesi, tarımda yaptığı Bakanlık onaylı hal kompleksi ile satış ve pazarlama konusunda çiftçilerin büyük sorununu çözerken, ilçenin karpuzdan sonraki en kaliteli ürünü kavunun Almanya’ya ihracatı başladı.

Bu yıl Koronavirüs dönemini fırsata çeviren ve bir önceki döneme göre yüzde 20 daha fazla tarımsal ürün üreten Osmaneli çiftçisinin yüzü gülüyor. Satış fiyatlarının istenilen seviyenin üzerinde olması nedeniyle üreticilerin sezonu güçlenerek geçireceği tahmin edilirken,ilçede tarım konusunda faaliyet gösteren şirketler Belediyenin Hal Kompleksinden yerlerini aldılar.

İlçeye bağlı Medetli Köyü üreticilerinin büyük gelir kaynakları arasında yer alan kavun üretimi, halk kompleksi üzeriden Almanya’ya ihraç edilmeye başlarken, haftada 12 bin kilogram kavunun paketlenerek Almanya’nın Nürnberg haline gönderileceği öğrenildi.

İhracata büyük rol oynayan Ziraat Mühendisi Serkan Karyağdı “BİG5 Limitet Şirketiyle” Almanya’ya Fresh Farm gmbh şirketinin yıllık 2 bin 400 tonluk talebinin karşılanmaya çalışacağını aktardı. Yine aynı şirketin Osmaneli Ayvası talebi içinde üreticilerle görüşen Serkan Karyağdı ihracat sayesinde ilçe tarımına ve çiftçilere büyük bir pazarı çok iyi fiyatla kazandıracağının altını çizdi.

Belediye Başkanı Münür Şahin ise tarıma büyük katkıları olan Serkan Karyağdı’ya teşekkür ederek, “tarımda yaptığımız yatırımların çiftçimize olumlu etkisini görmekten mutluyuz” dedi.

Editör: TE Bilişim