Hasan Güner
Osmaneli’de, BEBKA tarafından finanse edilen, TR41/14/KK/0010 referans numaralı, Ver Elini Osmaneli adı altında yürütülen proje dahilinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
Son olarak ilçenin rafting merkezi olması yönünde çalışmalar yapan ve bünyesinde bir rafting ekibi oluşturan Osmaneli Belediyesi, potansiyel turistler için turizm haritası bastırmaya hazırlanıyor.
Turizmin gelişmesi için stratejik faktörleri araştıran ve sahip olduğu potansiyel değerleri turizm amacıyla kullanmayı amaçlayan Osmaneli Belediyesi, hazırlanan 21 adet paket tur ile turistlerin dikkatini çekmeye çalışıyor.
Farklı kitlelerin bölgeye çekilebilmesi amacıyla hazırlanan tur programları kapsamında 3 saatlik, günübirlik, 2 günlük ve 4 günlük olmak üzere çeşitli alternatifler oluşturuluyor. Programlar tarih, kültür, eko turizm, gastronomi, trekking ve sağlık gibi farklı turizm çeşitlerini ayrı ayrı veya bir arada içerebiliyor.
Proje kapsamında turistlere yönelik hazırlanan haritada öncelikle ilçenin sahip olduğu tarihi konaklar ile Aya Yorgi Kilisesi ön plana çıkıyor. Haritada ayrıca Osmaneli’nin sahip olduğu diğer turizm değerlerinin de fotoğrafları yer alıyor.

Editör: TE Bilişim