Bozüyük-Bilecik-Mekece-Adapazarı karayolunun 33'ncü kilometresinde devam eden Bilecik şehir merkezine bağlantının sağlanması ile ilgili Bilecik ayrımı köprülü kavşakta ve tünellerde devam eden yol yapım çalışmaları adeta işkenceye döndü. Sürücüler bölgede yaşanan trafik karmaşası karşında isyan etmeye başladı.

Bilecik-Eskişehir ve Bilecik-İstanbul yol ayrımındaki köprülü kavşak projesinin ihalesi 15/10/2019 tarihinde gerçekleşmiş ve yol yapımına başlanmıştı.

22 milyon TL ödenek tahsis edilen Köprülü Kavşak nedeniyle Ocak 2021’de yol trafiğe kapatılmış ve Aşağıköy yolu şehir merkezine giriş için alternatif güzergah olarak kullanılmaya başlanmıştı.

YOL YAPIMI NEDENİYLE TRAFİK KİLİTLENİYOR

       Bilecik’in şehirlerarası ulaşımı için oldukça önem arzeden yoldaki çalışmalar sebebiyle oluşan trafik sürücüler için adeta çileye döndü.

Özellikle sabah işe giden vatandaşlar açısından kavşaktaki çalışmalar sebebiyle oluşan araç trafiğinden dolayı trafik adeta kilitlenirken, sürücüler oluşan trafik karmaşası sebebiyle isyan etmeye başladı. Birçok sürücü çileye dönüşen yolda oluşan trafik karmaşasına çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu ve “özellikle sabah işe giderken ve akşam saatlerinde oluşan trafik sebebiyle zor anlar yaşıyoruz, bu çilenin biran önce sona ermesi için yetkilileri çözüme davet ediyoruz” şeklinde şikayetlerini dile getirdi.

ÜSTÜNE BİRDE TÜNELLERDEKİ BAKIM ÇALIŞMALARI EKLENDİ

Bozüyük-Osmaneli arasında bulunan tünellerde uzun süredir devam eden bakım çalışmaları da ayrı bir sorun oluştururken, tek yönlü verilen trafik nedeniyle özellikle ağır tonajla araçlar sebebiyle trafik zaman zaman neredeyse durma noktasına geliyor. Sürücüler Köprücü Kavşak’ta devam eden çalışmaların üzerine birde tünellerde bakım çalışmalarının Bozüyük-Osmaneli arasındaki trafiğini çekilmez hale getirdiğini de vurguladılar.

Geçtiğimiz günlerde yoldaki trafik karmaşasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, sosyal medya hesabından yaptığı resimli paylaşımda trafikteki yoğunluğu gözler önüne sererken, “an itibariyle Bilecik girişi çevre yolu. Her gün aynı çile” ifadelerine yer vermişti.     

Editör: TE Bilişim