Osmaneli Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Osmaneli’de yaşayıp da ikameti Osmaneli’de olmayan yaklaşık 3 bin kişi nedeniyle Belediyenin 2 bin 500 TL’ye yakın bir gelir kaybına uğradığı belirtildi. Bu vatandaşlara  yıl sonuna kadar ikametlerini Osmaneli ‘ye aldırmaları konusunda çağrıda bulunuldu.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği gibi her yıl sistem üzerinden yapılan nüfus sayımlarına göre belediyelerin İller Bankasından alacakları paylar belirleniyor.Belediyelerde nüfusa göre İller Bankasından gelen gelirlerle bulundukları yöreye hizmet verirler.

Gercekte Osmaneli İlçemizide ikamet ettikleri halde, ikametgahlarını ilçemize aldırmayan yaklaşık 3.000 kişi var.Özellikle Osmaneli Meslek Yüksek okulundaki öğrencilerimiz hizmeti Osmaneli den almalarına rağmen ikametgahlarını ilçemize getirmiyorlar.Yine bazı şirketlerimizde ve inşaatlarda çalışanlarda ikametgahlarını ilçemize getirmiyorlar.Taşımalı sistemden yararlanan öğrencilerde ikametgahlarını Osmaneli ye getirmiyorlar.

Osmaneli Belediyesi Osmaneli de nüfusata ikametgahlarını Osmaneli de göstermiyen yaklaşık 3.000 kişi nedeniyle yaklaşık yılda 2.500.000-TL gelir kaybına uğrıyor.Bu durumla karşılaşmamak için tüm Osmaneli halkından destek beklıyoruz.

Osmaneli Belediyesinin hizmetlerinden yararlanan tüm Vatandaşlarımızın ikametgahlarını yıl sonuna kadar Osmaneli ye almalarını bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim