Osmaneli Belediye Başkanlığı ilçedeki hayvan barınağına yardım çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı Münür Şahin son günlerde yaşanan don olayları yüzünden barınakta yaşanan sıkıntılara dikkat çekerken sokak hayvanlarının bakımı noktasında ciddi bir maliyetin ortaya çıktığını dikkat çekti ve hayvan severler bu noktada yardım çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı Münür Şahin konuya ilişkin yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Osmaneli İlçemiz bu yıl 2015 yılından bu yana en soğuk günleri geçiriyor. Özellikle sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi için görevli arkadaşlarımız gece gündüz büyük bir çaba sarf ediyor.250 hayvanı barındırabilecek barınağımızda dondurucu soğuğa rağmen hayvanları muhafazalı kulübelerinde misafir ediyoruz.Bu yıl özellikle son bir hafta aşırı don su sistemimize zarar verdi.İtfaiye ekibimizin de desteği ile sorunu kısa sürede çözdük.Sokaktan topladığımız bazı yaralı hayvanlar veteriner hekimimiz ve veteriner teknisyenimiz ve görevliler tarafından tedavi edilse de bazılarını kurtaramadık.

Barınakta hayvanların misafir edilmesi sırasında ciddi maliyetlere katlanıyoruz ve bunlar belediyemizce karşılanıyor. Hayvansever vatandaşlarımızdan her zaman yem konusunda bağış olarak mama bekliyoruz. Bu davranış en azından Belediyemiz barınak çalışanlarına moral oluyor.Bu arada barınaktaki hayvanları sahiplenerek alan kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.

Bazen üzücü durumlarla da karşılaşıyoruz.Barınağa hiç bir destek sağlamadan magazin haberler üretmek üreterek olumsuz algı yaratmaya çalışanları da kınıyoruz.Gecesini gündüzüne katan barınak görevlilerimiz, veteriner hekimlerimize ve teknisyenlerimiz için üzücü bir durum oluyor.Barınakta yem verme,su,temizlik önceden belirlenen genel sağlık kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.

Osmaneli Belediyesi olarak barınağımıza destek olan Merkez Avcılar Kulübümüze,İstasyon Avcılar Kulübümüze,Lefke Avcılar Kulübümüze ve hayvan sever kardeşlerimizden barınağımıza destek olanlara çok teşekkür ediyoruz.Osmaneli Belediyesi Barınağı örnek alınan konumu ve mimarisi ile gerçek hayvan severlerin takdir ettiği tesistir.Çok yakında keçi,koyun,eşek,at,katır, tavşan, ördek, kaz, hindi,tavus kuşu,balıkçılık,keklik,sığırcık,sülün gibi hayvanlarında yer alacağı büyük bir hayvanat bahçesine dönüşeceğiz.

Osmaneli Belediyesi olarak;"Laf üzerine laf değil,taş üzerine taş koyma derdindeyiz".Osmaneli Belediyesi her faaliyeti ile örnek alınan Belediyedir ve Osmaneli büyüme ve yükseliş süreci içinde hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu,heyecanını yaşamaktadır.”

Editör: TE Bilişim