Osmaneli Belediye Başkanı rahmetli Selahattin Çetintaş döneminde büyük zahmetlerle ve araştırmalarla oluşturulan Ayva Lokumu’nun ilk üretimi Beypazarı'nda gerçekleştirilmişti. Daha sonra ise Ayva Lokumu Osmaneli Belediyesi’nce rahmetli Selahattin Başkan döneminde kurulan fabrikada üretilmeye başlanmıştı.

Patenti ve üretimi Osmaneli Belediyesi’ne aitAyva Lokumu Fabrikası Mehmet Isıkan Başkan döneminde özel sektörden bir şirkete satılmıştı.15 Temmuz hain darbe girişimi olayı sonrası bu tesisleri alan şirketin ortağı hakkında yürütülen davada ilk sahibi ilk derece mahkemesinde ceza almıştı.Her ne kadar şirketin şu anki sahibi farklı olsa da,şirketin ilişkilendirilmesi nedeniyle Ayva Lokumu Osmaneli Belediyesi ve diğer Belediyeler açısından bu şirketten temin edilemiyordu.

Bazı Belediyelerin Osmaneli ilçesinin değeri olmuş Ayva Lokumu’nu geçici olarak dışardaki üreticilerden temin etmesinin Osmaneli Belediyesi’ni son derece rahatsız ettiğini belirten Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, “sorunu süratle çözmek ve patentli ürünümüzün, coğrafi işaretlemesini aldığımız tüm ürünlerle birlikte Osmaneli Belediyesi tesislerinde tekrar üretilmesi zorunluluk oldu.

Rahmetli Belediye Başkanımız Selehattin Çetintaş anısına "Osmaneli Belediyesi Selahattin Çetintaş Yöresel Ürünler" fabrikası kurarak Ayva Lokumu,Salça,Makarna,Tarhana,Turşu,Biber Kurutma, Reçel üretmek için harekete geçti ve makina siparişlerini verdik.

TümBelediyelerimizin lokum ihtiyaçlarını karşılayacak üretim tesisimiz çok yakında hizmete açılacak. Fabrika kuruluncaya kadar da halkımızın ve ziyaretçilerimiz bir süre daha sabretmeli.

Ortak Akıl Platformu’nda da çokça bahsedilen yöresel ürünlere Osmaneli Belediyesi yeni tesisleri ile çok kısa zamanda çözüm üretmiş olacak.Gerçek Osmaneli Ayvası’ndan üretilecek yeni Ayva Lokumları damak keyfine çok daha uygun tada sahip olacak.YatırımımızOsmanelimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim