Organize Sanayi Bölgelerinde; Kaymakamlar, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Müdürler ve Memurlar olmak üzere her OSB'den 15 kişi, 5 OSB’de toplam 75 kişiye huzur hakkı ödendiği ve bu paraların yüksek rakamlara tekabül ettiği iddia edildi.

Ekonomik kriz ve sanayicilerin durumları ortadayken alınan huzur haklarının OSB’lere bir yük daha olduğu iddia ediliyor. Kaymakamlar, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Müdür ve Memurların aylık bin 500 TL ile 3 bin TL arasında bir rakamı maaş gibi huzur hakkı olarak aldıkları ve  5 OSB'de toplam 75 kişinin huzur hakkı aldığı ortaya çıktı. 

Bu rakamların toplamda yılsonunda yüksek rakamlara tekabül ettiği belirtildi. Sanayicilerin de bu duruma tepkili oldukları iddia edilirken, bu durum “OSB'lerin paraları huzur haklarına mı gidiyor?” dedirtti.

Özellikle İl Genel Meclis Üyelerinin huzur haklarının yanı sıra Komisyonlardan, Encümen’den ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden de ayrıca para aldıkları ve İl Genel Meclis Üyelerinin ortalama maaşının 10 bin TL’ye yakın olduğu belirtiliyor.

TSO, 3. OSB’de huzur hakkı almayacak

Diğer yandan kurulması için protokol imzalanan 3. OSB’de Bilecik TSO’dan 5 kişi için 750 bin TL para yatırıldığı ve yönetimde TSO’dan 5 kişinin bulunacağı, TSO Başkanı’nın bu 5 kişinin de huzur hakkından feragat etmesi konusunda girişimleri olduğu belirtilirken, yine bu duyarlılığa Valilik, İl Özel İdaresi ve Belediye’nin de uyacağı yönde çalışmaların yapıldığı gelen iddialar arasında.

3. OSB için düşünülen bu duyarlılığın 2. OSB başta olmak üzere diğer OSB’lerde de  yapılabileceği ve alınan huzur haklarından feragat edilebileceği konuşulurken, bu konuda Vali Bilal Şentürk'ün de OSB'lerin bu kapsamda gelir-giderlerine ve alınan huzur haklarına ilişkin bir rapor istediği gelen iddialar arasında bulunuyor.

Editör: TE Bilişim