Cafer Elmas


Asgari ücretin artması ile birlikte kıdem tazminatından kaçmak isteyen Osmaneli CP Piliç Fabrikası personele imzalatmak istediği şartnamelerde Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in araya girmesi ile geri adım attı. Bu konuda yaşanabilecek sıkıntılarla ilgili gazetemize açıklamada bulunan 1. OSB Başkanı Mehmet Arslan’ın haklı çıktığı görüldü.


Geçtiğimiz günlerde Osmaneli’de üretim yapan CP Piliç fabrikasında işveren, yaklaşık 700 kişilik personeline yeni sözleme imzalatmak istemesi ve mevcut sözleşmelerine yılsonu itibari ile son verip az kıdem tazminatı ödemek için kendilerince bir takım girişimlerde bulunmuşlardı. Bu durum işçiler tarafından kabul görmeyip tepkilerine neden olmuştu. Araya giren Belediye Başkanı Münür Şahin, işverenlerle görüşmüş ve işçilerin mağdur olmaması konusunda uzlaşma sağlamış ve işveren geri adım atmıştı.


Yaşanan bu olaylar asgari ücretin artırılması planlanan zam sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan 1. OSB Başkanı Mehmet Arslan’ı haklı çıkardı. Bazı sanayicilerin yılsonu itibari ile işçilerine kıdem tazminatı ödeyerek işçi çıkarabileceğini belirten Arslan, “Asgari ücretin brütü 1400 liraydı, şimdi 2000 liraya çıkacak. Şimdi göreceksiniz, tazminatları eski tarihe göre ödemek isteyen işverenler 1 Ocak'a kadar personel çıkarmak zorunda kalacaklar. İşçi de bu sürede kesinlikle işten çıkmak istemeyecek. Zam yapıldıktan sonra da, işverenin ihtiyaç duyduğu çalışanlar yeni kıdem tazminatını almak için kendilerini attırmaya çalışacak. Bu yüzden devlet bu hesabı çok iyi yapmalı” diyerek uyarılarda bulunmuştu.  

Editör: TE Bilişim