Valilik ve BEBKA'nın öncülüğünde kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ilimizin öncelikli hedeflerinin, stratejilerinin, projelerinin ve vizyonunun masaya yatırılacağı Bilecik Ortak Akıl Toplantısı öncesinde bir lansman toplantısı düzenlendi.

17-18 Şubat 2018 tarihlerinde Bozüyük’te Grand Çalı Otel’de düzenlenecek olan Bilecik Ortak Akıl Toplantısı öncesinde Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, Bilecik için tüm paydaşların ortak bir ruhla hareket etmesinin önemi vurgulanırken, ortak beklentinin de birlik ve beraberlik duygusu içerisinde; bir rüyadan doğan devletin kurulduğu yer olan Bilecik’i yeniden bir rüya kenti yapabilmek olduğu kaydedildi.

VALİ BÜYÜKAKIN: “ÖNEMLİ OLAN ORTAK BİR RUH OLUŞTURABİLMEK”

Toplantıda konuşan Vali Tahir Büyükakın, hayal edilen projelerin gerçekleştirilmesi için ortak bir ruh oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. İlimizin tüm dinamiklerinini birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine dikkat çeken Vali Büyükakın, bu konuda basın mensuplarına da tanıtım ve takip açısından büyük görevler düştüğünü söyledi.

“KURUMLAR KENTİN HAFIZASIDIR”

Bir kentin hafızasının istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin de altını çizen Vali Büyükakın, “burada önemli olan sahiplenme meselesi. Kurumlar kentin hafızasıdır. Valiler, Belediye Başkanları, vekiller gelip geçiyor. Önemli olan geriye ne bıraktığımızdır”dedi.

Bilecik’e yaklaşık 9 ay önce geldiğini hatırlatan Vali Büyükakın, “geldiğimden beri her fırsatta şehri gözlemlemeye çalışıyorum, bir taraftan da not ediyorum. Burada ne yapılabiliri düşünerek 9 ayı aşağı yukarı tamamlamış oluyoruz. Aşağı yukarı her akşam ya bir sivil toplum kuruluşu ile ya bir Belediye Başkanı ile ya bir mahallede ya bir muhtarda bir köyde bulunduk. Kısa bir süre de olsa bu geçen süre zarfında kente dair bir kanaat oluştu. Eksikleri vardır ama samimiyetle yaptık”dedi.

Toplantının hayata gerçirilmesi konusunda Belediye Başkanlarının önemine vurgu yapan Vali Büyükakın, “bu toplantıların önemli bir kısmında Belediye Başkanları ile birlikte çalıştık. Belediye Başkanlarının olmadığı bir vizyon çalışmasının boş olacağını düşünüyorum. Belediye Başkanları olmasaydı böyle bir toplantıyı organize etmeye ne kalkışırdık ne de bir sonuç çıkardı. Belediye Başkanlarımızın da bu konuyla ilgili heyecanını gördük ve yapmaya karar verdik. Sahiplenme sorunu vardı, biraraya gelme sorunu vardı, takip sorunu vardı. Ortak bir ruh olduğunda başarı geldiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“BİLECİK’İ YENİDEN RÜYA ŞEHİR YAPABİLİRİZ”

Vali Büyükakın, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bir söz vardır, Osmanlı bir rüya çınarıdır. Bir rüya ile başladı herşey derler. Bir rüya görüldü, insanlar ona inandılar ve o rüyanın sonunda bir cihan devleti ortaya çıktı. Şimdi de diyoruz ki neden olmasın. Tekrar bir rüyamız olsun. Tekrar hayal edelim.

Bundan sonraki süreçte önemli olan bir arada olmamız, bir hafıza oluşturmamız. Bilecik bir imparatorluğun kurulduğu yere ev sahipliği etmiş bir şehir olarak tekrar bir rüya şehir olur, buna inanıyorum. Burayı bir rüya şehir yapmak istersek, hep birlikte çalışırsak rüya şehir Bilecik’i hep beraber hayata geçiririz diye düşünüyorum.

“ASIL DESTEĞİ VERECEKLER BASIN MENSUPLARI”

Burada asıl destek verecek basın mensupları. Basın mensuplarımız, bunun hem duyurusu hem de takibi açsından bu konuya gönül vermelerini istiyorum. Söz konusu Bilecik olduğunda geri kalan konuları teferruat kabul etme konusunda da burada ahitleşmeyi öğrenmeliyiz. Bilecik’i konuşup, Bilecik için birşeyler yaparken herşeyi unutup Bilecikli olacağız.”

BAŞKAN YAĞCI: “ORTAK BİR AKIL OLUŞTURMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da yaptığı konuşmada “2013 yılında başladığımız Marka Değerleri ile Bilecik toplantılarımızla Bilecik’in gideceği istikameti belirlemek amacıyla gerekli tespitleri yaptık. Bu toplantımızda da şehrimize ilişkin problemleri, hayallerimizi, hedeflerimizi ve bunları gerçekleştirmek için yapacağımız projeleri konuşmadığımız süre içerisinde bir noktaya gitmemiz mümkün değil. Bu konularda ne kadar çok istişare içinde olursak ortak aklı oluşturmak hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum”dedi.

REKTÖR TAŞ: “AYAKLARI YERE BASAN BİR İLERLEYİŞ OLMALI”

Gerçekleştirilen oluşumda Üniversite mensuplarının entellektüel birikiminin önemli bir katkısı olacağına inandığını söyleyen Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, “herşey bir rüya ile başladı ama bu rüya ile başlayan cihan devletinin altyapısını hazırlamanın da çok önemli olduğunu söylemek gerekiyor. Hızla büyümek yerine ayakları yere basan bir ilerleyişle, gerekli tedbirleri alarak yol almanın daha sağlıklı olacağına inanıyorum”şeklinde konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN: “BU HAYAL İLE KAYNAKLARIMIZIN DAHA VERİMLİ KULLANILACAĞINA İNANIYORUM”

Toplantıda söz alan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de ilimizde ve ilçelerdeki yaşam kalitesinin arttırılması gerektiğini belirterek, “en azından bizim ilde ve ilçelerimizde yapmış olduğumuz çalışmaların bütünleşmesi ve kaynaklarımızın israf edilmeden daha verimli kullanılmasına yol açacak bir hayali gerçekleştireceğine inanıyorum. Bu anlamda Osmaneli zaten kendi hedeflerini koymuş bir ilçe. Bilecik ve ilçelerimizde yaşam kalitesini arttırmadığımızda bazı şeyleri de halletmemizin mümkün olmadığını düşünüyorum. İlçemizin turizm ve konaklama sorunları ile ilgili konuşulacak projelerin de farklı noktalara geleceğine inanıyorum”dedi.

BAŞKAN BAKICI: “BÜTÜNLEŞEREK HAREKET ETMELİYİZ”

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da yaptığı konuşmada, “Valimiz bugün şehrimizin gelişimi ve güzelleşmesi açısında ön ayak olmakta. Dolayısıya dönem itibari olarak da bu anlamda kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu şehrin bütününü düşüneceksek bütünleşerek hareket etmeliyiz. Bilboardlardaki reklamı ilk gördüğüm zaman büyük bir et restaurantı açılacak diye düşündüm ki gerçekten bir marka oluşturmak istiyorsanız öncelikle algıyı üstünüze çekmeniz gerekiyor. Ayrıca eğer ki hayal et bir marka olacaksa, internet sitesinin bir an önce kurulup tüm Bilecik ilindeki vatandaşların projelerinin ve taleplerinin hızlı bir şekilde buraya aktarılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KAZICI: “ÇOK CİDDİ BİR EĞİTİME İHTİYACIMIZ VAR”

Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ise yaptığı konuşmada eğitimin önemini vurguladı. Başkan Kazıcı, şöyle konuştu: “Valimiz bir işaret fişeği yaktı bizler de Belediye Başkanı olan arkadaşlarımızla buna hazır olduğumuzu söyledik. Bu toplantılar devam ettikçe, fikir alışverişleri devam ettikçe bir şekil ortaya çıktıkça bu inanç ve bu dava uğrunda çalışma azmimiz de artarak gidecektir. Biz Gölpazarı’nı Bilecik’in bir mahallesi olarak kabul edeceğiz bu projede. Şuna inanıyorum ki en başta bizim sonra da tüm hemşehrilerimizin çok ciddi bir eğitime ihtiyacı var. Katılımcı sayısını arttırarak, bütün esnaf odalarımızı, ziraat odalarımızı, bütün derneklerimizi de içine katarak bu davaya inandırarak gitmek zorundayız. Üniversitemizin de bu anlamda bize lokomotif olacağına inanıyorum.”

Konuşmaların ardından toplantı, “Bilecik için hayal etmeye devam edeceğiz” sloganı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim