Gölpark’ta Belediye’ye tahsis edilen Değirmen Teras, İl Özel İdaresi tarafından yıkılırken, Belediye yetkilileri ile İl Özel İdaresi, İl Orman Müdürlüğü ve Jandarma arasında arbede yaşandı.

Sabah saatlerinde Gölpark’ta yıkım gerginliği yaşandı. İl Özel İdaresi yetkilileri Jandarma eşliğinde geldikleri kepçe ile Belediye’ye tahsis edilen Değirmen Teras olarak bilinen yapıyı yıktı.

Gölpark’ın tüm giriş ve çıkışları Jandarma kuvvetleri tarafından kapatılırken, Belediye yetkilerinin yanı sıra basın mensupları da yıkım alanının bulunduğu bölgeye girmekte zorlandı. Basın mensupları yıkımın gerçekleştiği Değirmen Teras’ın bulunduğu alana araçlarının alınmaması sebebiyle yayan olarak gitmek zorunda kaldılar.

Bu esnada Belediye yetkililerinin yanı sıra Zabıta ve Jandarma arasında arbede yaşandı. Belediye yetkilileri yaşananları Orman Kanunu uygulanmasına benzetirken, yapılan yıkımın hukuksuz olduğunu iddia ettiler.

Geçtiğimiz haftalarda İl Özel İdaresi tarafından Belediye’ye devredilen Gölpark’ta Değirmen Teras olarak bilinen yerde yapılan tadilattan dolayı yerin Orman Müdürlüğü’ne ait olduğu gerekçesi ile İl Özel İdaresi avukatı, Jandarma, kepçe ve kamyon ile gelerek yapıyı yıkmaya çalışmış, bunun üzerine İl Özel İdaresi’nde alınan Meclis kararı ile devir ve tahsis haklarının Belediye’ye ait olduğu gerekçesiyle Belediye avukatlarının duruma itiraz etmesi sonrası yaşanan gerginlik kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Yıkım kararı Belediye yetkililerinin itirazı üzerine durdurulmuş ve olayın mahkemede sonuçlanacağı ileri sürülmüştü.

Adeta sıkıyönetimin ilan edildiği Pelitözü Gölpark’ta Değirmen Teras denilen yapı yerle bir edilirken, İl Özel İdaresi avukatı ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yıkım kararının Vali Bilal Şentürk tarafından verildiğini aktardılar.

Belediye’nin kameralarına el konuldu, görüntüler silindi

Diğer yandan Belediye basın ekibinin kameralarına İl Özel İdaresi güvenlikçileri tarafından zorla el konulduğu hatta fiziki müdahale uygulanarak iki Belediye basın mensubunun kollarının kıvrılarak darp edildiği iddia edilirken, darp edilen iki Belediye basın mensubu kameralarının ellerinden zorla alındığını, kollarının kıvrılarak kendilerinin darp edildiğini ve kameralarının kendilerine geri verilmesi sonrasında içindeki görüntülerinde silinmiş olduğunu gördüklerini belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını aktardılar.

Yıkım yapıldı, enkaz alınmadan bırakıldı

İl Özel İdaresi ekipleri tarafından getirilen kepçe ile Değirmen Teras olarak bilinen ve yeni işletmeciye kiralanan yapı yıkıldıktan sonra enkaz alınmadan bırakılıp gidildi. Yıkım sonrası olay mahalini İl Özel İdaresi ekiplerinin erkenden terk etmesinin ardından Jandarma ekipleri de ayrıldı.

Yeni işletmecinin masrafı ne olacak?

Belediye’den yeri kiralayan ve günlerdir bir takım tadilatlar yaparak para harcayan işletmecinin bu masrafının ne olacağı merak edilirken, işletme sahibinin de dava açacağı öğrenildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in açıklama yapması bekleniyor

Konu ile ilgili Belediye Başkanı Semih Şahin’in açıklama yapması beklenirken, İl Özel İdaresi tarafından Meclis kararı ile Belediye’ye devir ve tahsis edilen Pelitözü Göleti’nin, yine Meclis kararı ile İl Özel İdare’ye geri alınmadan ve mahkemeden yıkım kararı olmadan Vali’nin talimatı ile “kaçak yapı var” denilip Orman Müdürlüğü’nün yazısı ile yıkılması hakkında ne diyeceği merak ediliyor.

Vali’den açıklama gelecek mi?

İl Özel İdaresi ekipleri ve Jandarma’nın yıkım kararını ve olurunu Vali Bilal Şentürk’ün verdiği talimat ile gerçekleştirdiklerini söylemeleri ile gözlerin çevrildiği Vali’nin bu konuda herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı da kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim