İlk Kur’adan çıkan Aday adayı Orhan Şişman, belediyecikle ilgili 2 noktaya temas etti. Bu temaslarında Sistemin Ahlaklı Ve Şeffaf Kurulması yönünde bir konuşma yaptı. Bu sürecin sadece bir belediye başkanlığı seçimi olmadığına dikkat çekerek, “Bu ülke insanı bizden, sizden çok şey bekliyor. Sadece bu bir seçim midir? Sadece bir belediye başkanı seçmektir, hayır dünya insanlığı bu mirasın sahipleri olan Osmanlı torunlarından bir şeyler bekliyor. Biz her yere elini uzatan insanlarız.”dedi. Başarının sırrı kardeşlik duygusunu hiçbir zaman zedelenmemesinden geçtiğini ve Ak Parti ailesinin büyük bir aile olduğunu anlattı.

Orhan Şişman; “Başarının sırrı kardeşlik duygusunu hiçbir zaman zedelenmemesinden geçer. Biz bir aileyiz, aile içinde tabiki sıkıntı olur. Ama aile içersinde yaşamış olduğumuz problemleri ve sıkıntıları bir kardeşlik duygusu, yapısı içersinde yine aile içersinde çözmemiz gerekir. Eğer aile içinde bir problem varsa biz bunu dışarıdaki siyasi partilerle paylaşıyorsak, rahip olan partilerle bir şekilde  bunu anlatıyorsak kardeşlik duygusuna burada riayet etmiyoruz demektir. Ak Parti ailesinden bahsediyoruz. Türkiye’de %50’nin üzerinde potansiyeli olan bir aileden bahsediyorum ve bu ülke insanı bizden, sizden çok şey bekliyor. Sadece bu bir seçim midir? Sadece bir belediye başkanı seçmektir, hayır dünya insanlığı bu mirasın sahipleri olan Osmanlı torunlarından bir şeyler bekliyor. Biz heryere elini uzatan insanlarız yıllarca böyle olmuştur, bundan sonrada böyle  devam ettireceğiz.  Hiç kimseyi unutmadan bir ve beraber hareket etmek zorundayız. Aday adaylığımızı açıkladığımız gün Siyasetin tarifini yapmıştık. Buradan yeniden ifade ediyorum ki, Siyaset; İnsanlara hizmet etme sanatıdır.Bir vesiledir, bir araçtır. Eğer siz insanlara hzmet edebiliyorsanız, onların dualarını alabiliyorsanız, onların ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsanız, işte o zaman siyasetin anlamını anlamış olursunuz ve siyasetin gereğini yerine getirmiş olursunuz.  Birbirimizi iyi anlamak, algılamak zorundayız. Toplumda sürekli şöyle bir şey pompalanıyor. “İyiler-Kötüler  -Beyaz var,  siyah var”

Allah insanları çok farklı yaratmış evet beyaz ve siyah var ama arasındaki yeşiller nerede, maviye ne oldu, sarılara ne oldu? Biz birbirimizin bütün bu renkliliklerine sahip çıkarak anlamak zorundayız. Siyaseti de birbirimizi tamamlayarak, eksikliklerimizi gidererek yapmak zorundayız. Diğer aday adayı arkadaşlarımla beraber adayımız netleştiği gün şu sözü vermeniz lazım. Hangi arkadaşımız çıkarsa çıksın.  Onunla beraber bir adaymışçasına kapı kapı çalışmaya, terlemeye, mücadele etmeye ben  hazırım . Kardeşlerimin de aynı şekilde düşündüğünü, inandığına inanıyorum, güveniyorum.”dedi. Kendisini tanıtmasının ardından konuşmasının devamında belediyecikle ilgili 2 noktaya temas etti.

Şişman; “ Benim belediyecilik anlayışım da şu var. Bir şahsın ön plana çıkması önemli değil, belediyenin ön plana çıkması çok önemlidir. Başkanın kaliteli olması yeterli değil, bütün kadronun kaliteli olması önemlidir. Sistemin ahlaklı kurulması ve millete hizmet etmesi önemlidir.  Şeffaf bir belediyecilik anlayışı. Şeffaf, açık olmak zorundayız. Yaptığımız büyün işlerde teşkilatımızla, halkımızla beraber yapmak olmalıdır.”dedi. 

Editör: TE Bilişim