Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine şiddetli baş ağrısı, yürümede dengesizlik, görme keskinliğinde azalma ve ajitasyon şikâyetleriyle başvuran ve özgeçmişinde akciğer kanseri olduğu öğrenilen 71 yaşındaki hastanın çekilen görüntülemelerinde, beyninde tümör ve kanama tespit edilerek ameliyat planlandı.

Tümör, Beyin ve Sinir Cerrahı Op.Dr.Mehmet Beşir Sürme tarafından nöronavigasyon sistemi eşliğinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren başarılı bir operasyonla tamamen çıkarılarak tanı için patolojiye gönderildi. Ameliyatında herhangi bir komplikasyon yaşanmayan hasta, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde 1 gün takip edilerek ertesi gün beyin cerrahisi servisine alındı. Şiddetli baş ağrılarının ve ajitasyon şikâyetlerinin düzeldiği görülen hasta yaklaşık 1 hafta süren takip sonrası ek sorun izlenmemesi üzerine önerilerle taburcu edildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, ''Kitlenin sınırlarını net bir şekilde ortaya koyan, cerrahi planlamada hata payını minimale indiren, ameliyat süresini kısaltan, cerrahide güvenlik ve konfor sağlayan, ameliyat başarısını oldukça arttıran nöronavigasyon sistemi; günümüz cerrahi tıp teknolojisinin en gelişmiş cihazlardan biri olarak kabul edilmektedir. Hastanın beyin tümörünün nöronavigasyon sistemi ile çıkarılması ve beyin tümörü ameliyatı ilimizde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle ayrı bir önem arzetmektedir.'' denildi.

Editör: TE Bilişim