Cafer Elmas

Önseçim zaferinin ardından açıklama aldığımız Yaşar Tüzün, her 10 CHP’liden 8’inin kendisine oy verdiğini ve bu durumun kendisini son derece gururlandırdığını söyledi. CHP seçmenine layık olmak için çalışacağını ifade eden Tüzün, gazetemize yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Türkiye’de demokrasi şöleni yaşandı”

“Bugün Türkiye’de bir demokrasi şöleni gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi 45 seçim bölgesinde önseçim yaptı. Bunlardan bir tanesi de Bilecik’ti. Bilecik’te tüm partililerin gösterdiği desteğe ve yakın ilgiye teşekkür ediyorum. Sandığa bugün yürüyerek değil koşarak gittiler ve partilerine sahip çıktılar. Bu doğrultuda, kesin olmayan sonuçlara bakacak olursak; Bilecik merkez ilçede %71.24, Bozüyük’te %81.81, Osmaneli’de %76.25, Yenipazar’da %85.90, Pazaryeri’nde %67.39, İnhisar’da %88.33, Söğüt’te %88.76’yla, Gölpazarı’nda %80.5 oy oranını yakalamış bulunuyorum. Buna göre il genelinde %80.2 oranında oy almış bulunuyorum. Bu rakamlar partililerimiz ve vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşılmasın, bazı seçmenlerimizin 2 tercih yaptıklarını biliyoruz. Dolayısıyla en fazla oyu alan kişi oy oranını temsil etmiş oluyor. Bu şunu gösteriyor, Bilecik’te CHP’ye üye olan 10 kişiden 8’i tarafıma oy vermiş, destek vermiş. Bunun mutluluğu, gururu ve onuruyla 7 Haziran seçimlerine hazırlanacağız.

“Maçın ilk yarısı 0-0 bitti”

29 Mart süreci, kampanyamda da söylediğim gibi maçın ilk yarısıydı. Maçın ilk yarısı 0-0 bitti. İkinci yarıyı 2-0 kazanabilmek adına Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımla mücadele edeceğiz. Bunun başarısını önümüzdeki kampanya döneminde halkımızla birlikte bütünleşerek gerçekleştireceğiz. Ben, 10 kişiden 8’inin beni tercih etmesinden dolayı, şahsım ve ailem olarak bütün partililere sonsuz teşekkür ediyorum. Hep birlikte 7 Haziran seçimlerine hazırlanacağız.”

“Buna layık olmaya çalışacağım”

En yakın rakibi olan Çağatay Karaahmet’e 1200’e yakın oy fark atmasını bekleyip beklemediğini sormamız üzerine Tüzün; “Partililerimizin bir kısmı tek oy kullandı bazıları da çift oy kullandı. Ben birinci çıkanın toplam oyunun yüzdesini önemsiyorum. Dolayısıyla %81.2 oy oranına ulaşmışım. Ben de buna layık olmaya çalışacağım. Bunun onur ve mutluluğunu yaşıyorum” açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilişim