Korkmaz Kesik

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi ilimizi de etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı sokak hayvanları için büyük tehlike yaratıyor.  Sokak havyaları için yardım kararı alan Toplum Gönüllüleri Vakfı  (TOG) üyeleri, başlattıkları  “Onlar da üşüyor” kampanyası ile sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyor. 

Çoğunluğu Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencisi olan TOG üyeleri ilimizde yaşayan sokak hayvanlarına yardım için bir kampanya başlattı. “Onlar da üşüyor” adlı kampanya kapsamında Bilecik Hayvan Severler Derneği ile görüşen TOG üyeleri sokakta yaşayan hayvanlara yuva yapma ve yiyecek bırakma gibi çalışmalar başlattı. Soğuk hava koşullarında zor duruma düşen sokak hayvanları için proje yazdıklarını belirten TOG üyeleri, çalışmalarını video çekerek sosyal medya üzerinden de yayınlamaya başladı.

ALS hastalığı için gerçekleştirilen meydan okuma kampanyasını sokak hayvanları için uyarlayan toplum gönüllüleri, duyarlı vatandaşlardan yemek artıklarını kapı önlerine bırakmalarını, marketlerde satılan mamalardan alarak sokak hayvanların toplandığı bölgelere bırakmaları yönünde yardım talebinde bulundular. Sosyal medya üzerinden #onlardaüşüyor etiketi ile ses getirmeye başlayan kampanya kamuoyu tarafından da olumlu karşılanıyor. 

 

Editör: TE Bilişim