Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, geçtiğimiz günlerde basında yer alan sarhoş asker olayıyla ilgili açıklamada bulundu. Gölcan, tek bir askerin yaptığı yanlışın tüm askerlere mal edilmemesi gerektiğini söyledi ve Bilecik esnafı olarak Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un yanında olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü çarşı iznine çıkan ve iddiaya göre sarhoş olan bir erin çevreye verdiği rahatsızlık kameralara yansımıştı. Toplumun bazı kesinleri tarafından tepki gören olay sonrası, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan gazetemize açıklamada bulundu. İlimize her dönem 5000 kadar acemi askerin geldiğini ve eğitim gördüğünü belirten Gölcan, “Bu çocuklar terörle kahramanca mücadele edip, şehit ya da gazi oluyorlar. Onlar bizim kahramanlarımız. Ufak tefek hoş olmayan davranışları olabilir. Bu durumları hoş karşılamamız lazım. Bizler ailemizde 2-3 çocuğumuzun hakkından gelemezken, taburumuza her sene 20 binin üzerinde acemi asker eğitim görüyor. Arada sırada bu tip durumların yaşanması son derece doğal” açıklamasını yaptı.

Tugayın ilimiz ekonomisine de büyük katkı sağladığını belirten Gölcan, “80’li yıllarda ilimiz çok daha küçük bir ilken askeri birliğin buraya gelmesi için mücadele ettik. Önce bir tabur kuruldu. Daha sonra tabur alaya, alay da tugaya dönüştü. Bugün askeri Bilecik esnafı için büyük bir gelir kaynağıdır. Askerimiz sadece ekonomik olarak değil, ilimizin tanıtımı açısından da bize katkı sunmaktadır. Yemin törenlerinde şehrimize gelen aileler ilimizin haritadaki yerini öğreniyorlar. Bilecik’in bir il olduğunu öğreniyorlar” ifadelerini kullandı. Halit Gölcan, Bilecik esnafı olarak Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Albay Mehmet Yiğit’in yanında olduklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim