Dün gerçekleşen Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan TCDD 1. Bölge Şube Müdür Yardımcısı Nihat Aslan, bir gün önce ülke gündemine bomba gibi düşen “Bu Tünelin Altında Servet Yatıyor” haberimizi yalanlayarak 26 No’lu Tünelin içerisinde delme makinesinin olmadığını iddia etti. Önce haberimizin asılsız olduğunu iddia eden Aslan, 10 dakika sonra tüm katılımcıların önünde haberin sahibi, Gazetemiz Editörü Cafer Elmas’tan özür dilemek zorunda kaldı.


TCDD 1. Bölge Şube Müdür Yardımcısı Nihat Aslan, Bilecik İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak demiryollarının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aslan, sunumunda bir gün önce ülke gündemine düşen ve tartışmalara neden olan “Bu Tünelin Altında Servet Yatıyor” haberimize hiç değinmedi. Bu durum Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı’nın dikkatini çekmiş olacak ki, “Dün basına yansıyan bir haber var. 30 küsür Milyon Euro’luk bir delme aracının tünelin içerisinde kaldığı iddia ediliyor” diyerek konuyu gündeme getirdi. Sarı’nın sorusuna cevap vermek isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün onula ilgili yeni bir haber çıktı, doğru olmadığı yönünde. TCDD genel Müdürlüğünün açıklaması bize geldi. Güzergah değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtmişler” dedi.

Aslan ise, “Bu söylentilere inanmayın. Herkes bir söylenti çıkarıyor. Basında da bir sürü söylenti çıkıyor. Böyle bir şey yok. İyi yapılan işi övmek gerekirken kötülüyorlar. Haber yalan.” Diyince, toplantıda bulunan Cafer Elmas duruma tepki gösterdi. Alenen yalan haber yapmakla suçlanan Elmas, “Haberi yapan benim, gidip bakalım makine var mı yok mu?” Çöken tünel var mı yok mu?” diyerek haberini savundu.


Aslan, toprak kayması nedeniyle tünelin iptal olduğunu söyledi ve Cafer Elmas’ın birkaç kez sorduğu “Tünelde makine var mı?” sorusuna ısrarla “Tünelde makine yok!” diyerek cevap verdi. Bunun üzerine Elmas, Anadolu Ajansı’nın geçtiğimiz gün tünele girdiğini ve tünelin içinde kalan makinenin fotoğraflarını yayınladığını söyledi.  Fakat Aslan konuyla ilgili Genel Müdürlüğün ve Bakanlığın açıklaması olduğunu belirtti ve “Tünelin içinde makine olur mu? Tünelin içinde niye makine bırakılsın?” diyerek kesin bir dille bir kez daha “Tünelde makine yok” dedi.



Sunumunun ardından toplantı salonundan çıkan TCDD 1. Bölge Şube Müdür Yardımcısı Nihat Aslan’la Gazetemiz Editörü Cafer Elmas arasında tartışma yaşandı. Haberinin doğru olduğunu ve tünelde kalan delme makinesinin fotoğraflarının Anadolu Ajansı tarafından servis edildiğini belirten Elmas, fotoğrafları çeken AA muhabiri ile Nihat Aslan’ı bir araya getirdi. Fotoğrafları gören Aslan, “Ben konuyu bir daha araştırayım” dedi ve İl Genel Meclisi binasından ayrıldı.



Aradan geçen 10 dakikanın ardından yeniden İl Genel Meclisi binasına dönen Aslan, önce Cafer Elmas’ın elini sıktı ve “Tebrik ederim. Haklıymışsın” dedi, ardından da toplantı salonuna girerek Vali Nayir’den söz almak için izin istedi. Aslan konuşmasında şunları söyledi: “Demin gazeteci arkadaşımızla bir tartışmamız oldu. Delme makinesi var mı yok mu diye. Bizim 26 No’lu Tünel tabir ettiğimiz tünelde kayma olduğu için yeni bir tünel daha açtık. Bu da 26’ncı tünelimiz. Proje kaydırması yaptık. Bu 26’ncı tünelimiz şu anda bitti. Ama eski tünelimizin içinde delme makinesi var ve en yakın sürede çıkartılacak. Bununla ilgili açıklamayı da TCDD Genel Müdürlüğü yapacak. Ben de burada arkadaşı kırdıysam özür dilerim kendisinden. Özür dilemek de bir erdemdir. Arkadaşın burada mahcup olmasını ya da yalancı duruma düşmesini istemem” dedi. Aslan açıklamasının ardından salondan ayrılırken, bu açıklamayla haberimizin doğruluğu teyit edilmiş oldu. 

Editör: TE Bilişim