MECLİSTE MUHALEFET EKSİKLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında yapılan toplantı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda,  Bilecik’in gündeminde birçok sorun olmasına rağmen CHP, MHP ve bağımsız  meclis üyelerinin muhalefet etmediği gözlendi.

MECLİS ÜYELERİNDEN CAN’A GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Belediye Meclis üyeleri, kalp krizi geçirerek Eskişehir Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan ve bypass ameliyatı olacağı öğrenilen  Belediye Başkan Vekili ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nihat Can’a geçmiş olsun temennilerinde bulunarak  acil şifalar dilediler.

MECLİS GÜNDEMİ

Gündemin ilk maddesi olan  “Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte olan Kamu Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları 2017 Yılı Hibe Programı kapsmında ( ISCA Uluslararası Spor ve Kültür Derneği) ile ortak olarak (Tabandan Spor ve Sağlık için Ortaklıklar) başlıklı projenin kurumumuz adına sunulması, uygulanması ile ilgili personellere yetki verilmesi” oy birliği ile kabul edildi.

Diğer madde “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin 1. Fıkrasının (e) bendine istinaden İlimiz Hürriyet Mahallesi ve Ertuğrulgazi Mahallesinde yapılması planlanan Elektroflokülasyon Prosesli Atıksu Arıtma Tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması ve bu tesislerin yapılacağı taşınmazlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisi verilmesi” ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin son maddesi ise imar konularının görüşülmesi oldu.

Toplantının devamında ise Başkan Yağcı, belediye çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Yağcı;  Belediye Ek Hizmet Binası, Hamam, Bilgi Evi ve Katlı Otopark projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

ÖNCE MECLİS SONRA MANTI                                                                                                                                                                                                              

Başkan Yağcı ve meclis üyeleri, toplantının ardından belediye bünyesinde faaliyete geçirilen Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi’nde mantı yemeye gittiler.

Editör: TE Bilişim