Kamu Denetçiliği Kurumu  Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve BARO Başkanı Halime Aynur’u ziyaret etti.

Ombudsman Şeref Malkoç, Cumhuriyet Başsavcısı Ceylan ve Baro Başkanı Aynur’u ziyareti esnasında 3 Aralık Dünya Engelliler gününe ilişkin konuşma yaparken ombudsmanlık hakkında da kısaca bilgi verdi.

 Kamu denetçiliği kurumuna 2019 yılında 500’ün üzerinde başvuru geldiğini belirten  Malkoç, bundan fevkalade memnun olduklarını söyledi.  Malkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Devletimiz, idaremiz hizmet sunuyor.Bu hizmet  fevkalade iyi ama bu hizmetlerde eksiklik kusurluk, hata olunca da bize geliniyor.  Biz de düzeltebildiğimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Hepsinden önemlisi bir daha bu eksiklik ve  noksanlıkların tekrar edilmemesi için el birliğiyle gayret ediyoruz.”

Engelliliğe de değinen Malkoç; “ Tabi engellilik ayrı bir olay. Onların dünyası ayrı bir dünya. Hepimizin görevi o insanlara destek olmak yardımcı olmak. Burada Cumhurbaşkanı’ndan engelli ailesine veya da onlara hizmet sunan müdürlerinden bütün idarecilere kadar hepimizin görevi bu güzel insanlara destek olmak.” dedi.

Ombudsmana ulaşmanın çok kolay  ve masrafsız olduğunu belirten Malkoç; “ Bize ulaşmak çok kolay,vatandaşlar bizim sitemize girecek(www.ombudsman.gov.tr) bütün derdini şikayetini hemen istediği gibi yazacak. İsminin saklanmasını isteyen vatandaşları da hiçbir şekilde kamuoyuna duyurmuyoruz.  Harç parası, pul parası, bilirkişi parası hiçbirini almıyoruz. Hepsini biz karşılıyoruz, bir de dosthane çözümler üretiyoruz.” şeklinde konuştu.

 Gerçekleşen ziyaretin sonunda  Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan birbirlerine hediye takdim etti.

Editör: TE Bilişim