“Ölümle dans” ,“Cami inşaatında hiçbir önlem yok” başlığı altında verdiğimiz yapımına yeni başlanan Ertuğrulgazi Camii’nin çalışmalarında hiçbir güvenlik önlemi alınmamasına yönelik haberimiz sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti.

Vatandaşlar güvenlik önlemi alınmamasına tepki göstermişti

Atatürk Bulvarı üzerinde yapım aşaması devam eden Ertuğrulgazi Camii’nin inşaat çalışmalarında hiçbir güvenlik önlemi alınmaması vatandaşlar tarafından şikâyet konusu olmaya başlamış ve inşaat ile çevresinde alınmayan güvenlik önlemleri ise tepki çekmişti.

Bunun üzerine birçok vatandaş yetkililere çağrıda bulunarak, “buradan günde yüzlerce insan geçiyor. Televizyonlarda ve gazetelerde çokça gördüğümüz ve okuduğumuz inşaat ölüm haberlerinin olmaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor, her an inşaattan aşağıya bir kalas düşebilir hiçbir önlem yok. Birilerinin canı yanmadan yetkililere sesleniyoruz; biran önce burada devam eden inşaatın çevresinde gerekli güvenlik önlemlerini alın” ifadelerine yer vermişlerdi.

Yetkililer duruma sessiz kalmadı

Aradan geçen süre zarfında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçerken yapı müteahhidi ve şantiye şefine uyarıda bulunulmasını belirtilirken, “Söz konusu cami inşaatının, şehir merkezinde yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir alanda olması nedeniyle inşaat alanında yapılan tüm çalışmalarda can ve mal güvenliğinin ön planda tutularak, herhangi bir ihmal ve zarara mahal verilmeyecek şekilde yapılması gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak imzalı İş Sağlığı ve Güvenliği içerikli yazının devamında ise; Çevre güvenliğinin sağlanmasını teminen şantiye çevresini zemine sabitlenmiş yapı elemanlarının monte edilmesi, bina dış cephe hattında yapılacak imalatlarda dış cephe güvenliğinin gerekli ekipmanlarla sağlanması,uyarı tabelalarının eskizsiz asılması, inşaat ustalarının  koruyucu donanımla çalıştırılması ayrıca çalışma ortamında gerekli önlemlerin alınması gibi iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bütün talimatların ivedilikle yerine getirilerek İl Müdürlüğümüze bilgi verilmesi aksi takdirde 4708 sayılı Yapı Denetim Hakkında Kanun’una göre gerekli işlemlerin uygulanacağı.” Vurgulandı.

Diğer yandan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün göstermiş olduğu bu hassasiyeti diğer tehlike arz eden inşaat ve yapılara da göstermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim