Atatürk Bulvarı üzerinde yapımına yeni başlanan Ertuğrulgazi Camii’nin çalışmalarında hiçbir güvenlik önlemi alınmaması vatandaşlar tarafından şikayet konusu olmaya başladı.

İnşaat çalışmaları esnasında en işlek caddelerden biri olan bu yolda vatandaşlar geçerken heran üzerlerine bir inşaat malzemesinin düşme riskinin yaşanmasının yanı sıra inşaat çalışanlarının da hiçbir önlem almadan adeta ölümle dans edercesine çalışmaları gözlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz aylarda yıkımı tamamlanan ve ihale süreci tamamlandıktan sonra inşaat çalışmalarına başlanan Ertuğrulgazi Camii binası hızla yükselirken inşaatta ve çevresinde alınmayan güvenlik önlemleri vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor.

Bilecik’in en işlek caddelerinden olan Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden çalışmalar zaman zaman risk oluşturmaya başladı. Birçok vatandaş beton atma sırasında yola yanaşan kamyonlar sebebi ile eski Otogar ve çarşı içerisine gidiş-gelişlerde sorun yaşarken, birde çevrede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması hayati tehlike oluşturmaya başladı.

Yoldan geçen vatandaşlar çalışmalar sırasında inşaat işçilerinin hiçbir güvenlik önlemi olmaksızın çalışmalarına tepki gösterirken, “buradan günde yüzlerce insan geçiyor. Televizyonlarda ve gazetelerde çokça gördüğümüz ve okuduğumuz inşaat ölüm haberlerinin olmaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor, heran inşaattan aşağıya bir kalas düşebilir hiçbir önlem yok. Birilerinin canı yanmadan yetkililere sesleniyoruz; “biran önce burada devam eden inşaatın çevresinde gerekli güvenlik önlemlerini alın” ifadelerine yer verdiler.

Diğer yandan bu inşaat çalışmalarının yanı sıra Bilecik’te birçok inşaat çalışmasında aynı şekilde güvenlik önlemlerinin alınmadığı göze çarparken, vatandaşlar yetkililerden bu konularda daha hassas davranmalarını istediler.

Editör: TE Bilişim