Bilecikspor kendi sahasında ağırladığı 1308 Osmaneli Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek maçın galibi olurken saha dışında ve içinde olaylar yaşandı.

Bilecik 1.Amatör Lig’in 18.haftasında geçtiğimiz günlerde kar yağışı sebebiyle bu Pazar gününe ertelenen Bilecikspor-1308 Osmaneli Belediyespor derbisi gerçekleşti. Merakla beklenen maçın ilk yarı düdüğünün çalması ile birlikte sahadaki ağırlığını hissettiren Bilecikspor adeta tek kale maç oynadı. Takımların birbirlerini ara ara zorlamalarına rağmen ilk yarıda herhangi bir gol sevinci yaşanmadı. Maçın ilk yarısının sona ermesi ile birlikte Bilecikspor taraftarları ile 1308 Osmaneli Belediyespor taraftarları stad dışında karşı karşıya gelirken; küfürler, tekmeler ve yumruklar havada uçuştu. Güvenlik güçlerinin güçlükle yatıştırdığı taraftarlar trübinlere geri döndüler.

Maçın ikinci yarısının başlaması ile iyiden iyiye sahada hakimiyeti sağlayan Bilecikspor yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken, her iki takımın karşılıklı atakları herhangi bir sonuç vermedi. Bilecikspor’un tecrübeli oyuncularından Adem Canbaşaraner, gelişen atağı maçın 70. dakikasında fırsata çevirdi ve 1308 Osmaneli Belediyespor filelerini havalandırdı. Maçın ilerleyen dakikalarında tribünlerde ve oyuncular arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken, güvenlik güçlerinin tedbirleri artırmak zorunda kaldığı gözlendi. Gerçekleşen karşılaşmada başka bir gol sevinci yaşanmazken Bilecikspor aldığı galibiyet sonrası puanını 45’e yükseltti.

Bilecikspor Kulübü Başkanı Aydın Avcı ise, maç sonunda değerlendirmede yaptı. 

"Nokta atışı transferler gerçekleştirdik, bu da başarıyı getirdi"

“Her iki takımı da tebrik ederim, iki takım da güzel mücadele ettiler. Sonuçta bizim takım 1-0 galip geldi. Spor bu ne zaman, ne sonuçla biteceği belli olmuyor. Her iki takımı da, taraftarımızı da tebrik ederiz.

Yeni transferlerimiz oldu, giden oyunlarımızda vardı. Onlarda değerli oyuncularımızdı ama biz BAL Ligi’ne çıkacak takımı oluşturmak istedik. Yönetimi yeni devralmıştık oyuncuları çok iyi bilmediğimiz için ilk yarı için hazırlıksızdık. İkinci yarı için hocalarımızı devamlı maçları izlemeye gönderdik ve bu sefer nokta atışı transferler gerçekleşirdik, bu da başarıyı getirdi bundan sonra nokta atışı transferler yapmak için maçları izleyeceğiz.

Gerçekleşen olaylar esnasında ben içerideydim, dışarıdaki olayları bilmiyorum, bunu ilerleyen dakikalarda öğreneceğiz. Bu konuda pek yorum yapmak istemiyorum bunu yetkililer daha iyi bilir, biz kendi taraftarımızdan sorumluyuz, saha güvenliğinden sorumlu değiliz. Orada bir hengame oldu ama net bir şey görmedim, canlı yayındaki görüntüleri izleyeceğiz, ondan sonra bir açıklama yapmamız gerekiyorsa yapacağız.” 

Editör: TE Bilişim