Gülümbe Köyü mevkiindeki çıkan orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan ve ardından mahkemeye sevk edilen Erkan A.(43)Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı.

30 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde Gülümbe Köyü mücavir alanları içerisinde orman yangını çıkmıştı.

İtfaiye ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin anında müdahalesiyle söndürülen yangının ardından, çevredeki vatandaşlar tarafından Erkan A.(43) isimli şahsın yangını çıkardığı iddia edilmiş. Vatandaşların iddiasıyla ifade alınmak üzere gözaltına alınan Erkan A. Jandarma tarafından Bilecik Adliyesi’ne sevk edilmişti. Diğer yandan Erkan A.’nın hurdacıda çalıştığı öğrenilmişti.

Mahkemeye çıkartılan Erkan A.’nın Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldığı diğer yandan ise olay yerinden numunelerin alındığı ve Erkan A.’nın topladığı hurda kablolarını tinerle yakarak içindeki alüminyumları hurda olarak değerlendirdiği ve o gün de yanında tiner bulunduğu iddia edildi.

Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılan Erkan A.’nın laboratuardan gelecek sonuçlar çerçevesinde yeniden gözaltına alınabileceği ya da Adli Kontrolün kaldırılacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim