Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Bilecik-Yenişehir karayolunun ihalesi yeniden iptal edildi.


İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, Kamu İhale Kurumu tarafından ihalenin iptal edildiğini açıkladı.


Bilindiği gibi Ocak ayında yapılan toplantıda Bilecik-Yenişehir çevre yolunun 13 Şubat'ta ihaleye çıkacağı müjdesi verilmiş, Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, ihalesi iptal edilen Yenişehir-Bilecik yolunun Ankara'da ihaleye çıkacağını açıklayarak Bakanlığın gündemine alındığını söylemişti.

13 Şubat'ta ihale edileceği açıklanan yolun seçim yatırımımı yoksa gerçek mi olacağını o günkü haberlerimizde gündeme taşımış yolun daha önceden de ihalesinin yapılıp iptal edilmesinin kafalardaki soru işaretlerini kaldırmadığını gündeme taşımıştık.

Bu toplantının ardından 13 Şubat’ta ihaleye çıkan Yenişehir-Bilecik karayolu yapım işi 104.528.000,04 TL’ye ACS + KLV İş Ortaklığı firmasında kalmıştı.  

İhaleye 45 firma katılırken, 188 milyon lira ihale bedelli proje için en uygun teklif 104.5 milyon lira olmuş, teklifin 180 gün içinde ihale komisyonu tarafından incelenecek ve onaylanması halinde yapım işine başlanacağı belirtilmişti.

Bilecik kamuoyu, bu ihalenin öncekiler gibi iptal olmamasını ve çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklerken, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında açıklama yapan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, ihalenin KİK tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir'in iptal gerekçesini sorması üzerine açıklama yapan Yazıcıoğlu, bu konu ile ilgi Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yeni bir uygulama başlattığını ve ihalelerde daha az anlaşmanın olması gerektiğini belirterek fiyat dışı unsurlar diye bir madde koyulduğunu söyledi. Bu maddeye göre bazı kiterler koyulmasının ihalenin yapılabilirliğini sağlamak için olduğunu belirten Yazıcıoğlu, Kamu İhale Kurumu’nun bunu kabul etmediğini ve ihaleyi iptal ettiğini söyledi. Yazıcıoğlu, 2 ay içerisinde yeni bir ihalenin sağlanacağını da sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim