Emekli bir memur gazetemize gönderdiği okuyucu mektubunda çok ciddi iddialar ortaya attı.

Yazılan bu iddiaları sormak için defalarca aradığımız İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, telefonlarımıza cevap vermediği için iddiaları kendisine soramadık.

İl Müftüsü Necati Akkuş ise telefonumuza cevap vererek iddialara belgeleri ile yanıt verip konuyu aydınlattı.

Okuyucu mektubundaki iddiaya göre, Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü’nün sendikadan torpilli olduğu ve okulda pansiyon bulunmamasına rağmen pansiyonlu okulmuş gibi ek ders ücreti aldığı iddia ediliyor. 

Diğer bir iddia ise AK Parti il yönetimindeki Hülya Yıldız Avcı’nın mevzuata ve teamüllere aykırı olarak Osmanlı Camii’nde çocuklara Kur’an kursu verdiği gerekçesi ile ücret almasına yönelik iddia.

Bu iddiayı sorduğumuz İl Müftüsü Necati Akkuş, Hülya Yıldız Avcı ile ilgili olarak, 13 Ocak 2017 yılında açılan kursa 3 kişinin katıldığını, birinin de Hülya Yıldız Avcı'nın olduğunu, kursta başarılı olan 3 kişi ile birlikte Valilik oluru ile 4 ile 6 yaşındaki çocuklara Kur’an kursu verebilme hakkını elde ettiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, defalarca aramamıza rağmen telefonlarımıza bile cevap vermezken, bıraktığımız nota rağmen dönmediği için Durmuş’un kurumu ile ilgili iddiaları aynen yayınlıyor ve kamuoyu adına kendisinden belgesi varsa eğer cevap bekliyoruz.

“OKUYUCU MEKTUBU

Sayın Cafer Elmas     

Emekli bir memur olarak gördüğüm bazı usulsüzlüleri ve kitabına uydurularak devletin soyulmasını güvenilir bir gazeteci olarak yapacağınız yayınlarla engelleyebileceğinizi umduğum için size yazıyorum.

1.AKP İl yönetim kurulu üyesi Hülya Yıldız Avcı mevzuata ve teamüllere aykırı olarak Osmanlı camisinde küçük çocuklara kuran kursu hocası olarak ücretli olarak görevlendirilmiştir. Kendisi iki yıllık açık öğretim mezunudur, o kadar dört yıllık fakülte mezunu varken parti yönetim kurulunda olan bir kişi bu şekilde görevlendirilemez.

2.Kız imam hatip lisesinde ise üçkâğıtçılık diz boyu. Müdür olarak görevlendirilen bayan malum sarı sendikadan torpilli ve sendika yönetiminde, hak etmediği halde çünkü okulun pansiyonu yok, pansiyonlu okulmuş gibi ek ders ücreti almaktadır.”

NOT: Okuyucu mektubunu yazan kişinin adı ve adresinin elimizde bulunduğunu, fakat güven duyulması ve meslek gereği yazmıyoruz. Bir tek Vali Süleyman Elban isterse kendisi ile paylaşabileceğimizi belirtiriz.

 

Editör: TE Bilişim