Hasan Güner

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik’teki okulların eğitim ve öğretime hazır olduğunu ve görünen hiçbir sıkıntının olmadığını belirtti.

Kitapların devlet tarafından ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan İl Müdürü Altınkaynak, ilimize gelmesi gereken kitap sayısını 444 bin 55 olarak açıkladı.

Yaklaşan yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde kamuoyunu bilgilendirmek adına gazetemize açıklamada bulunan Altınkaynak, şu bilgileri aktardı:

 “Biz yaz tatiline çıkmadan önce, okullarımızın eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi yönünde, ilçe müdürlüklerimize ve okullarımıza resmi bir yazı yazdık. Ben gezdiğim okullarda da gördüm; arkadaşlar yoğun bir tempoyla okullarındaki genel temizlikleri, boya ve badana işlerini yaptılar. Okullarımıza son dönemde gelen ödenekler oldu. Eğitim öğretime başlamadan önce bir ekip kurarak okullarımızın acil ihtiyaçlarını belirledik. Bu günlerde başlayacak bir tamir, bakım ve onarım çalışmalarımız olacak.

Okullarımızın bir takım donatım ihtiyaçlarını bildirmiştik. Sayın Bakanımızın desteğiyle donatım ödeneklerimiz geldi. Bugün yarın onlar da alınıp, öğrencilerimizin okuluna geldiğinde her şeyini hazır bulması sağlanacak. Görünen hiçbir sıkıntımız yok. Öngörmediğimiz bir takım olumsuzluklar olursa da, aşmaya yönelik çalışmalar yaparız.

Biliyorsunuz kitaplarımız devlet tarafından ücretsiz veriliyor. Biz, gelenlerin dağıtıma başladık. İlimize gelmesi gereken kitap sayısı 444 bin 55. Bu kitaplardan gelmeyen kitap sayısı sadece 31 bin 200. Bunlar da peyderpey geliyor. Temel eğitim kitaplarının tamamı gelmiş durumda. Öğrencilerimiz okullar açıldığı anda tüm kitaplarını hazır bulacaklar.”

Atıl durumdaki okul binalarının ne şekilde değerlendirileceğine yönelik de bilgi veren Altınkaynak, “Yaptığım ziyaretlerde okul binalarını da ziyaret ediyorum. Kullanılmayan okullarımızın bir kısmı bizim uhdemizde ama muhtarların emanetinde. Bizim öğretmenimiz kalmamış, biz de okullarımızı devletin temsilcisi olarak muhtara emanet etmişiz. Bazılarını muhtarlar bizden ‘Sizin bu okula ihtiyacınız yoksa bize tahsis edin. Biz bunu köylülerimizin ve ihtiyaçlarımızın doğrultusunda kullanalım’ diye talep etmiş. Biz talepler karşısında, Valiliğimizden aldığımız olur ile binalarımızı köy muhtarlarına tahsis ediyoruz. Tahsis ettiğimizde bütün sorumluluk köy muhtarlarının oluyor. Biz zaman zaman gidip bu okulların ne durumda olduğunu kontrol ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim