Cafer Elmas

Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Ticaret Lisesi) okulların açılması ile boşaltıldı. Depreme dayanaksız olduğu ve inşaat güçlendirme çalışmalarının yapılacağı gerekçesi ile boşaltılan okul öğrencilerinin yarısı Rehberlik Okulu’na, yarısı da Çıraklık Eğitim Merkezi’ne yerleştirildi.

Veliler ise okullar tatilken neden deprem güçlendirme çalışmalarının yapılmadığını sorarak, okulların başlamasından sonra boşaltılan okulda öğrencilerin mağdur olduğunu belirttiler.

1996 yılında yapılan ve Ticaret Lisesi olarak öğretim veren lisenin adı geçtiğimiz yıl Yavuz Selim Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Okulun geçtiğimiz günlerde depreme dayanıksızlık gerekçesi ile kapısına kilit vuruldu. İçindekiTicaret Lisesi öğrencileri ise ikiye bölünerek bir kısmı Rehberlik (eski Engelliler Okulu), bir kısmıda Çıraklık Eğitim Okulu’na yerleştirildi.

Okulda ise deprem güçlendirme çalışmalarının yapılacağı öğrenildi. Konuyu sorduğumuz Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, güçlendirme raporu ile yazıyı İl Özel İdaresi’ne yazdıklarını onların yapacağı ihale ile okulun tadilatının yapılacağını söyledi. Okulun daha önceden boşaltılmamasına ise öğrencileri yerleştirecek yer bulunamadığını ancak bu şekilde öğrencileri geçici olarak yerleştirebildiklerini belirten Altınkaynak, ihalesi yapılıp okulun deprem güçlendirmesi yapılır yapılmaz öğrencilerin kendi okullarına taşınacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim