Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri okula gidiş gelişlerde servis görevlisi Çiğdem Pektaş Yenice öncülüğünde kitap okuma projesi başlattılar.

Uzun yıllar okul aile birliklerinde çeşitli görevlerde bulunan ve şu anda da Atatürk İlkokulu öğrenci servisinde görevli olan Çiğdem Pektaş Yenice’nin öncülüğünde başlayan kitap okuma etkinlikleri ile her gün öğrenciler sabah okula giderken ve akşam etüt çıkışlarında evlerine dönerken servislerinde yaş standartlarına uygun kitaplar okuyarak boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

Çiğdem Pektaş Yenice, başlattığı proje ile kendi sorumluluğunda ki 33 çocuğa okuma alışkanlığı kazandırdığının mutluluğunu yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

“Kitap okumanın en güzel eğlence olduğunu çocuklarımıza öğretmemiz gerektiğinin önemini bilerek böyle bir şey yapmaya karar verdim. Çocukların günümüz koşullarında kavga, gürültü ve kötü alışkanlıklar edinmesinden ziyade böyle bir ortamın oluşması bizleri çok mutlu etti. Son zamanlarda artık tamamen öğrenciler bilinçlendiler ve koltuklarına oturduklarında emniyet kemerlerini bağladıktan sonra kitaplarını ellerine alıyorlar ve okula gidene kadar kitap okuyorlar.

Bu çalışmamızı büyütmek istiyoruz tabi diğer okul servislerinde de böyle bir çalışma yapılabilir ve bu projenin örnek teşkil edeceğinin düşüncesindeyim.”

Editör: TE Bilişim