İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler’in, İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının son oturumunda AK Parti’den istifa ettiğini duyurmasının arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

Oğuz Sertler’in 1 yıllık geçici ihraç edildiği ve 20 gün sonra yeniden AK Parti İl Genel Meclis Başkanı olacağını açıklaması ve bunu gazetemizde haberleştirmemizin ardından iddialara göre, AK Parti Disiplin Kurulu’nun yeniden toplanarak Oğuz Sertler'in kesin ihraç istemi ile disipline sevk edildiği öğrenildi.

Bu durum karşısında 1 yıllık geçici ihraç süresi dolduğu gün istifasını vereceği iddia edilen Oğuz Sertler'in bunu beklemeden, ihraç edilmeden kendi rızası ile istifa ettiği de gelen iddialar arasında.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, gazetemize yaptığı

açıklamada belgesini de sunarak AK Parti’den 1 yıllık geçici ihraç edildiğini ve geçici ihraç süresine 20 gün kaldığını, sürenin bitmesi ile yeniden AK Partili İl Genel Meclis Başkanı olacağını söylemişti.

Görüntülü röportaj haberimiz kamuoyunda bomba etkisi yaratmıştı. Ne varki iddialara göre, haberimiz AK Parti yönetimini hemen harekete geçirdi ve Oğuz Sertler’i yeniden kesin ihraç istemi ile Disiplin Kurulu’na sevketti.

Geçici ihraç süresi bitmeden kesin ihraç istemi ile disipline sevkedilen Oğuz Sertler, savunma yapmaya bile gerek duymadı ve geçici ihraç süresini de beklemeden istifasını verdi.

Gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini ve açıklama hakkının kendisinde saklı olduğunu belirten Oğuz Sertler’in yaşananlara ve iddialara ilişkin önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

Diğer yandan, Oğuz Sertler’in gazetemize ve internet sitemize geçici ihraç edildiğinin belgesini sunarak görüntülü şekilde yaptığı açıklama ve

haber Sakarya Gazetesi tarafından “Fos çıktı” diye haber yapıldı.

Sanki haberi biz kendimiz uydurmuş ve haber yapmışız gibi Sertler’in gazetemize yaptığı açıklamayı ve videolu görüntüsünü anlamayacak kadar gazetecilikten bihaber olan basın kuruluşu Sakarya Gazetesi’ne de bu haberimiz sanırız kapak olur. Gündemi biz belirleriz siz ancak sataşarak takip edersiniz.

Oğuz Sertler, konu ile ilgili sosyal medya hesabından “hiçbirşey eskisi gibi olmayacak” diyerek ise şu paylaşımı yaptı:

“Hak şerleri hayr eyler,

Zan etme ki gayr eyler,

Arif anı seyr eyler,

Mevla görelim neyler,

Neylerse güzel eyler...

Hiçbir siyasi polemiğe girmemek için açıklama yapmayarak, (Bu Hakkım Saklıdır) bugün itibariyle gördüğüm lüzum üzerine kendi

isteğimle Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ettim.

Çıkan istifa haberlerinin doğruluğunu öğrenmek ve manevi destek için arayan, bizzat yanıma gelen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Sadece şunu söyleyebilirim Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak GÖRECEKSİNİZ!!!!”

Editör: TE Bilişim