İl Genel Meclisi Mart ayı 4.oturumu sonrası konuşan Meclis Başkanı Oğuz Sertler, geçtiğimiz günlerde Meclis üyelerinin yurtdışı gezisi ile alakalı Osmaneli Haber Gazetesi’nde çıkan “Mehmetçik Savaşta Meclis Üyeleri Oynaşta” başlıklı yazıya cevap verdi.

Malum Gazetenin uzantısı” diyerek sözlerine başlayan Başkan Sertler, Osmaneli Haber Gazetesi’ni eleştirerek videolu bir açıklama gerçekleştirdi.

Hollanda ve Amsterdam’da son teknoloji ile donatılmış çiftlikte rehber eşliğinde gezen Meclis Üyelerinin videolu ve resimli görüntülerini gösteren Başkan Sertler, yurtdışı gezilerinin her dönem yapıldığını ve bu geziye Vali beyin teşviki ile gidildiğini belirterek, şehircilikle ilgili bu tür gezilerin yapılmasının Meclis üyelerinin de, Belediye Başkanlarının da ufkunu açacağına inandığını ve bu gezilerin ayıp veya oynaş olmadığını söyledi.

Sertler, “malumunuz dün Meclis toplantısından sonra iletmiştik, bizim geçtiğimiz hafta yaptığımız yurtdışı gezisiyle alakalı. Birde malum gazetenin uzantısı bir yazı yazdı bununla ilgili bilgi verelim. Çünkü sormuş kendiside. Şimdi merak ettiğim şu: “gittikleri ülkede ne gördüler” diye sormuş. Onu da kısa videolarla ve birkaç resimle de paylaşmak istedim.

Bizler buraya 19 Meclis üyesi arkadaşımız, üç birim müdürümüz, İl Tarım Müdürlüğümüzden müdür yardımcısı, şube müdürü ve ilçe müdürü düzeyinde ve BEBKA’dan da kendi imkanlarıyla gelen iki tane arkadaşımızla birlikte katılım sağladık.

Arkadaş sormuş yine; “Avrupa’da olup ta Türkiye’de olmayan ne var?”diye. Emin olun çok şey var. Mesela şu serada gördükleriniz birçoğu Türkiye’de yok. Bizim onlara sorularımız oldu ve sorularımıza da yeterince cevap aldık diyebiliriz.

Bir şeyi daha ifade edeyim: Yine Osmaneli’nde Belediye Başkanımız cevap vermiş, “Biz gitmedik, yapmadık” sanki suçmuş gibi. Bunun suç olduğunu ben düşünmüyorum. Hatta bütün belediye başkanlarımızın ilk seçildiğinde yapması daha uygun olur. Özellikle şehircilikle ilgili bu tür gezileri yapması, meclis üyelerinin de, belediye başkanlarımızın da ufkunu açar diye düşünüyorum. Bu zayi olmuş bir şey değil, ayıp değil, oynaş değil. Bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Ve buraya biz sadece meclisimizin kararıyla değil, Vali beyinde teşvikiyle gittiğimizi bir kez daha ifade edeyim. Hayırlı bir gezi olduğunu düşünüyorum, burada da uygulanabilirliği çok fazla, burada meclis üyelerimiz, tarımdaki görevli arkadaşlarımız BEBKA’daki arkadaşların hepside birebir gördüler, şahit oldular.

şunu ifade edeyim; buradan da kahraman Mehmetçiğimize güç kuvvet versin Rabbim onu söylemek istiyorum. Mehmetçik sınır ötesinde terörle mücadele ederken bizim gittiğimizi de eleştirmişler. Malumunuz geçen haftada Cumhurbaşkanımız yurtdışındaydı. Aynı şeyi onlara da söylüyorlar mı acaba? Çok merak ediyorum. Yani Türkiye hem gelişmeye, hem ekonomik mücadeleye, hem savaşta sıcak mücadeleye hazır bir ülkedir o yüzden biz yaptıklarımızdan hiçbir zaman pişman olmadık. O yüzden gezinin verimli olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Bunlar eleştirilecek değil, gurur duyulacak şeyler. Sadece şu da bir gerçek; bunların uygulanabilir olanlarını kısa vadede, orta ve uzun vadede mutlaka ve mutlaka uygulamamız gerekiyor” dedi.

Diğer yandan bu açıklamasına ilişkin basın mensuplarının sorusu olup olmadığını da soran İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler’e basından soru olmadığı cevabı geldi.

Editör: TE Bilişim