Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Sertler Bilecik İl Beyi oldu.

737. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinde “Beylik Töreni” gerçekleştirildi. Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği çadırının önünde yapılan törende Ak Sakallılar Heyeti ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği çatısı altındaki derneklerin ortak kararı ile Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Sertler Bilecik İl Beyi oldu.

Bilecik İl Genel Meclisi Başkanlığı da yapan Oğuz Sertler, Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği üyesi olup geçtiğimiz yıllarda dernek Başkanlığı görevini de üstlenmişti. Her türlü sosyal etkinliğin içinde yer alması ve çevresinde sevilen sayılan bir kişi olması, Oğuz Sertler’in Bilecik İl Beyi olmasında önemli bir etken oldu.

Yapılan törende Sertler’e beylik müjdesini Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birlik Başkanı İrfan Tatlıoğlu verdi. Tatlıoğlu, “Oğuz Sertler beyimizi Bilecik İl Beyi ilan etmek için Yönetim Kurulumuz ve Ak Sakallı Heyeti’nin kararıyla, burada bey ilan edeceğiz. Bey İlanı Töreni bizim Ak Sakallılar Meclis Başkanı tarafından yapılır. Vazife onundur” diyerek sözü Niyazi Çapa’ya verdi.

Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Ak Sakallılar Meclis Başkanı Niyazi Çapa ise, Yörük Türkmenlerde çok güzel bir töre vardır. Her oba obasını yönetmesi için bir bey seçer. Bey seçimi için bazı kıstaslar vardır. Bunlar önemlidir. Beylik sorumluluk gerektirir. Bizler Ak Sakallılar Meclisi olarak bir çok dernek, Federasyonlar ve Konfederasyonlar ile yaptığımız istişareler sonucunda, Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Sertler’in beylik vasıflarını taşıdığına karar verdik. Kendisini Bilecik Yörük İl Bey’i ilan ettik” açıklamasında bulundu.

Ardından Sertler’e beylik simgeleri olan kalpak, keyfiye, beylik kuşağı, beylik kaması ve tespihi verdi. Bilecik İl Beyi olan Oğuz Sertler’de. Tören sonrası tebrikleri kabul ederek ,misafirlere tatlı ikramında bulundu, destek veren tüm dernek başkan ve yöneticilerine teşekkür etti. “Bu görevi şanımla, şerefimle, onurumla taşıyacağıma söz veriyorum. Yörük Türkmen Kültürünü, Türk Kültürünü ülkemin her tarafına yayacağıma, yaşatacağıma, toyumuzun toylanmasına, soyumuzun soylanmasına, boyumunuz boylanması için her zaman elimden geldiğince bu görevi layıkıyla taşıyacağıma söz veriyorum,” dedi.

Editör: TE Bilişim