Cafer Elmas

            Yaklaşan genel seçimlerde AK Parti Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan İl Genel Meclis üyesi Oğuz Sertler, genel merkezin aldığı karar doğrultusunda aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

            AK Parti basın sözcüsü Beşir Atalay, MYK toplantısında partili Belediye Başkanlarının, Belediye Meclisi üyelerinin ve İl Genel Meclisi üyelerinin de istifa etmemesi yönünde bir ilke kararının benimsendiğini ifade etti.

            Atalay, açıklamasında aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa tarihinin 10 Şubat olduğunu anımsatırken, parti teşkilatlarıyla ilgili bir ilke kararı aldıklarını, kongrelerde gerek teşkilat başkanları, gerek yönetimdekiler aday adayı olmak için istifa etmesinler. İstifa edecek olanlar, buralara aday olmasınlar’ şeklinde bir ilke kararı açıklandığını anımsattı.

            Bu gelişmelerin ardından gözler Bilecik'te AK Parti'den aday adayı olmayı düşünen siyasetçilere çevrildi. Bunlardan biride ilk kez gazetemize aday adayı olduğunu açıklayan Oğuz Sertler oldu. Aday adaylığını açıklamasının ardından çalışmalara başlayan hatta bilboardlara bile reklam veren, üzerinde resimleri bulunan not defterleri dağıtan Oğuz Sertler ile yaptığımız görüşmede genel merkezin aldığı karar doğrultusunda adaylıktan çekildiğini, aday olacak arkadaşlara da her türlü desteği vereceğini açıklayan Oğuz Sertler, sosyal medya üzerinden "bu kısacık süre içersinde çok yakın dostluklar kurduğum, desteklerini esirgemeyen başta sayın bakanlarım, genel başkan yardımcılarım, milletvekillerim, il ve ilçe başkanlarım, kadın kollarımız, gençlik kollarımızdaki tüm kardeşlerim, başta Bozüyük olmak üzere Bilecik ve tüm ilçelerimizdeki vatandaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi aynı heyecanla partimin ve seçilecek aday arkadaşlarımın yanında olduğumu tüm kamu oyuna saygıyla bildiririm. Durmak Yok Yola Devam!” şeklinde bir mesaj yayınladı.

 

Editör: TE Bilişim