Bilecik´in Osmaneli İlçesi Oğulpaşa Köyünde yapılan şenliklerde; Minikler, Orta, Baş, Deste ve Baş kategorilerinde toplamda 222 sporcu rekabet etti. Küçük ve orta kategorisinde Celil Acar ve büyük orta kategorisinde Burak Başal birincilik kazandı. Başaltında Kubilay Akbaş birinci, Yusuf Erdoğan ikinci, Yusuf Tatlı ve Baki Şahin üçüncü olurken Başpehlivan Ali Rıza Kaya oldu.Geçen yılın Oğulpaşa Güreş ağası olan İş Adamı İrfan Dünyalı ise bu yıl da ağalığı kimseye bırakmayarak 20 bin lira ödeyerek güreş ağalığını devam ettirdi.


Şenliğin açılış konuşmasını Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, “Bugün 15. yapılıyor. Sanırım işte 15, 16 yıl önce o dönemde küçük bir organizasyondu burası. Normal bugün gittiğimiz, diğer köylerdeki gibi küçük bir hıdrellez toplantısıydı. O zamanlar 200 kişiyi toplamakta zorlanan hıdrellez etkinlikleri, bugün Sayın İbrahim Polat´ın dediği gibi yağmur yağmasaydı 20 bin kişiye ulaşabilecek bir büyüklüğe geldi." dedi.


Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir katıldığı etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi. Nayir konuşmasında bu tür etkinliklerin ilimizin tanıtımı açısından önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:


"15 senelik geçmişi olan bu program, hem kültürümüze hem de ata sporumuz güreşe desteğinden dolayı çok kıymetli. Bu kıymeti coğrafyamızın, insanımızın, tarihi ve manevi duygularımızın güzelliğini tanıtmak için fırsat. Bu tür faaliyetler, yerel yönetimlerle merkezi yönetim işbirliği halinde halkımızın desteğinde günden güne gelişerek devam etsin ve unutulmasın. Ata sporumuz ve tabii güzelliklerimiz unutulmasın. Bu vesileyle buralarda daha önce yaşamış insanlarımız, tekrar yaşadıkları yerleri görme fırsatı buluyor."


Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ise yaptığı konuşmada, "Yayla şenlikleri, hıdırellez kutlamaları ve ata sporumuz güreş, insanlarımızı bir araya getirmektedir. Bu tür şenlikler birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı güçlendiren, kültürümüzün güzel desenlerinden birisidir." ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim