1978/79 yılları arasında Bilecik Yetiştirme Yurdundan tanışan Çelik ve Kaya, o yıllardaki hatıralarını paylaştılar. Matbaa ustası Necmettin Kaya,
  o yıllarda öğretmeni olan Çelik’in öğretmenler gününü kutlayarak unutamadığı anısını gazetemizle paylaştı.

Öğretmenler Günü arifesinde Öğrenci ve Öğretmenin bir araya gelerek o günleri yad etmesi ikili arasında duygu dolu anları da yaşattı. Kaya hatıralarını gazetemize şöyle paylaştı: “Tedavi için 1977’de müracaatta bulunmuştuk.  Hocamız gelmeden önce İstanbul’a en az 4 öğretmenle gitmiştik.  Bir çözüme ulaşılamadı. Hocamız geldikten sonra bir kez de onunla İstanbul’a gittik.  O zamanlar hastanelerde randevu sistemi de yoktu. Sıraya geçip sıra alan ancak muayene oluyordu akşam saat 18.00 gibi hastanenin kapısının önünde beklemeye başladık. Sabah 9.30’a kadar nöbet tutarak sıramız için gece ne mücadele ettik. Hocam,  Ameliyat olmamı sağladı ve tedavim yapıldı ve hocamın yardımını bu zamana kadar hiç unutamam. Allah Devletimize, milletimize zeval vermesin tabi ki devletimizin imkanlarıyla tedavi olduk ama önemli olan hastanelerle mücadelesini, diyalogu sağlayan hocam olmuştur. Ayrıca Biz anasız-babasız yetiştirme yurdunda büyüdük. Saygıyı sevgiyi öğretmenlerimizden öğrendik. Bizler onların sayesinde bugünlere geldik bize anne baba şefkatini gösteren yine hocalarımızdır. Kendilerine emeklerine çok teşekkür ederiz. Bende Hocamızın öğretmenler gününü kutluyorum”diyerek duygu ve düşüncelerini anlattı.


Çelik ise , “Ben Bilecik Yetiştirme Yurdunda 1978/79 ders yılında öğretmenlik yaptım. Bu  yıllarda orada  Necmettin matbaa öğrencimizdi. İlk gittiğimde Necmettin’in ayağında bir problem olduğu ve tedavi ettirilmese ileriye doğru ayağının yürüyememe ihtimalinin olduğunu söylediler. Küçük bir çocuğun bu durumla karşı karşıya kalması beni etkilemişti.  Bu konuda Necmettin ile İstanbul’a bir hayli gittik. Şuanda sağlıklı ve başarılı bir matbaa ustası olarak öğrencimi karşımda görmek beni mutlu ediyor.

Öğretmenlik yaptığım dönemlerde, öğretmenliğini yaptığım öğrencilerimizle dışarıda, yaşamın çeşitli yerlerinde karşılaşmak tabi kî  bir öğretmeni çok mutlu ediyor tabiî ki . Necmettin Öğrencimle kendisini o zaman ki tedavi sürecinde sağlığına kavuştu ve iyi bir matbaa ustası oldu. Bilecik’te uzun süre matbaalarda çalıştı. Halen daha çalışmasına devam ediyor ben bu şekilde kendilerine hem matbaacılık öğrenmesinde hemde sağlığında benimde bir katkım olmuşsa bu başarısını görmek beni en çok mutlu eden konu olur. Bir öğretmenin en çok mutlu olacağı olaylardan birisi de öğrencilerimizle karşılaştıkça selamlaşmak, görüşmek ve başarılarını görmektir. Böyle üretici öğrencilerin olmasından da çok büyük mutluluk duyuyorum”dedi.

Editör: TE Bilişim