Korkmaz Kesik

24 Kasım Öğretmenler Günü, dün 14.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne geçildi.


 Şeyh Edebali Anadolu imam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan program izlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2 Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Halis Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Baro Başkanı Halime Aynur, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve çok sayıda öğretmen katıldı.


Programda İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Altınkaynak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Öğretmenler günümüzün eğitim camiamız başta olmak üzere milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini dilerim. Bizler ilk emri "OKU" olan, beşikten mezara kadar eğitimi ve öğrenmeyi vazife bilen bir kültürün mirasçılarıyız. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır.

İlim, irfan bilgi ve teknoloji meşalesini taşıyacak yarının neslini yetiştirişken metodumuz, bilgi aktarmak değil, büyük önderin belirttiği gibi, Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirmektir. Bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen bilgiyi paylaşabilen teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına  kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek ve öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir.  Öğretmen, öğrencilerini eğiten, toplumun kurallarını değerini, çalışmanın zevkini aşılayan insan olmanın bilincine varabilmekle yükümlü vicdan ve sevgi kaynağıdır. Çocukları severek dertlerini ve mutluluklarını paylaşarak, okulu onların eğlenerek öğrendikleri yer haline getirme hünerine sahip kişilerdir.


Öğretmenler, hiç bir zaman yalnızca öğretmekle yükümlü kişiler değil, iyi, doğru, dürüst yaşamaya yönlendiren insanı sevmenin mutlu olmanın temel unsuru olduğunu benimseten, huzurlu ve barışık toplum inşasını gerçekleştiren kişilerdir. Atatürk diyor ki; Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.  Değerli öğretmenlerimiz, mesleğin gereklerine göre yetişen sürekli kendini geliştiren işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişilerdir.  Mehmet Akif diyor ki; Muallim diyen olmak gerektirir imanlı edepli, sonra liyakatli, sonra vicdanlı. Bu anlayış ve bilinçte bir camia olarak medeniyet inşası çalışmasında her geçen gün bir öncesinden daha dolu ve daha verimli olabilmek arzusuyla hizmetimiz ve gayretimiz devam edecektir.

Görevi başında şehit olan ve ahrete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Sözlerime son verirken öğretmenler günümüzü en samimi duygularla tebrik eder, hayırlara vesile olması dileklerimle saygılarımı sunarım.”


İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak açılış konuşmasının ardından; kısa film gösterimi, şiirlerin okunması, emekli öğretmen Mecit Bayhan’ın konuşması, Naşide Taşkın’ın genç öğretmenler adına konuşması, Şeyh Edebali Anadolu Lisesi Okul Müdürü yönetiminde mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin töreninin yapılması ve 2014 yılı içinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile devam edildi. Program, müzik dinletisi ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim