Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın bir minibüsçü tarafından tecavüz edilip öldürülmesi sonrası, Bilecik’teki öğrencilerle minibüsçü esnafı arasında gerginlik yaşanıyor. Bazı öğrencilerin, minibüsçülere tepki gösterdiği ve zaman zaman taraflar arasında tartışmalar yaşandığı öğrenildi. Öğrencilerin “hepiniz aynısınız - hepiniz sapıksınız” şeklinde ağır ithamlarına maruz kaldıklarını ve bu hakaretlerin gururlarını zedelediğini belirten minibüsçüler, öğrencilerle tartışmaya girmemek için kendilerini zor tuttuklarını söylüyorlar.

            Özgecan’ın başına gelenlerin kendilerini de üzdüğünü, olaya tepki göstermek için araçlarına siyah kurdele astıklarını söyleyen minibüsçüler, bir öğrencinin kendilerine bozuk para fırlattığını, bu tepkiler sonrasında toplantı yaptıklarını ve bu hassas dönemde öğrencilere sabır gösterme kararı aldıklarını belirttiler. Minibüsçü esnafı, Mersin’de yaşanan bir olaya bakılarak kendilerinin potansiyel suçlu olarak görülmesinin yanlış olduğunu söylediler.

            Tüm toplumu derinden etkileyen olay karşısında öğrencilerin öfkesini anlayabildiklerini söyleyen Bilecik M Plakalı Minibüsçüler Derneği Başkanı Erol Düzgün, “Bu suçun cezasının kesinlikle idam olması gerektiğini düşünüyorum. Minibüsçülük mesleğini lekeleyen bu olay karşısında en çok kızanlar da minibüsçü esnafıdır. Son günlerde ne yazık ki öğrenci kardeşlerimizin haksız hakaretlerine maruz kalıyoruz. Buradan kendilerine sesleniyorum; kadına şiddet gösteren, tecavüz eden kişiler her meslekten çıkabilir. Biz öğrenci kardeşlerimizin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Biz de aynı şekilde kızgınız. Bir arkadaşımıza bozuk para fırlatıldı, çok sayıda arkadaşımız hak etmedikleri sözlere maruz kaldılar. Bu durum karşısında bir toplantı yaptık ve esnafımızdan sabırlı olmalarını istedik. Ancak her sabrın bir sonu var. Bizlerin de kızları, kız kardeşleri, anneleri var. Namusuyla evine ekmek götüren minibüsçüler olarak, öğrenci kardeşlerimizden daha anlayışlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim