Gamze Elmas

Atatürk İlköğretim Okulu 2/D sınıfı öğrencilerinin okuma merakı dikkatlerden kaçmıyor.

Sınıf Öğretmenleri Cemile Yılmaz öncülüğünde kitap okumaya teşvik amaçlı madalya töreni düzenleyen 2/D sınıfı öğrencileri okuma azimleri ile velilerinin ve öğretmenlerinin takdirini kazandılar.

Çocuklar 1500 ile 5000 sayfa arası kitap okuyarak hem okumalarını geliştiriyorlar, hem de birbirleriyle yarışarak öğretmenlerinden madalya kazanıp gelişimlerini daha farklı şekilde perçinleştiriyorlar.

Sınıf Öğretmenleri Cemile Yılmaz öncülüğünde farklı sosyal ve kültürel projelere imza atan Atatürk İlköğretim Okulu 2/D sınıfı öğrencileri bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Yerli Malı Haftası nedeniyle Özel Eğitim Ortaokulu’na ziyaret gerçekleştirmişlerdi.

Ziyarette öğrencilerin kaynaşması sağlanırken, değerler eğitimi dersi kapsamında öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi fırsatı da yakalanmıştı.

Bu anlamlı ziyaretin yanısıra okullarında okuma etkinliği de gerçekleştiren 2/D sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Cemile Yılmaz öncülüğünde hem kendileri kitap okuyarak okumalarını ilerlettiler, hem de etkinliğe katılan velileri, anneanneleri, dedeleri, babaannelerine kitap okutarak onlarında etkinliğe katılmasını sağladılar.

Velilerde bu etkinlik nedeniyle sınıf öğretmeni Cemile Yılmaz’a plaket vererek duyarlı davranışından dolayı teşekkür ettiler.

Okumanın öneminden bahseden Öğretmen Cemile Yılmaz da bu tür faaliyetlerle öğrencilerine okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladığını belirterek, velilerinde bu etkinliğe katılımlarını sağlayarak çocukların okuma azmini teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

Bu şekilde düzenlenen faaliyetlerle öğrencilerinin kısa sürede okumayı sökerek daha da geliştirdiklerini ve akıcı bir dille okumaya başladıklarından bahseden Yılmaz, bu etkinliklerden başarılı şekilde sonuç almasının ise kendisi için büyük mutluluk olduğunu paylaştı.

 

 

Editör: TE Bilişim